Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Antalya L Tipi Cezaevi’nde skandal! Kanser hastası mahpusa doktorların grevi bahanesiyle ilaçları verilmedi

4. evre akciğer kanseri Ahmet Zeki Özkan’a cezaevi zulmü: ‘Doktor 1 yıl ömrü kaldığını söyledi’


Doktorların en fazla 1 yıl ömür biçtiği 4. evre kanser hastası 65 yaşındaki yüksek makine mühendisi Ahmet Zeki Özkan’a kanser tedavisinde kullandığı akıllı haplarının doktorların grevde olması bahane edilerek Antalya L Tipi Cezaevi’nde verilmediği ortaya çıktı.

Çocuklarını okuttuğu okulun müdürüne iki kez kurban parası verdiği için yargılandığı davada 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Ahmet Zeki Özkan, Yargıtay’ın yerel mahkemenin kararı onamasının ardından 9 Şubat’ta tutuklanarak yeniden cezaevine gönderildi.

Antalya Adli Tıp Kurumu’nun ‘cezaevinde kalamaz’ raporu vermesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun ‘doktoru ve reviri olan bir cezaevinde kalabilir’ dediği için yaklaşık 38 gün önce cezaevine gönderilen 4. evre akciğer kanseri Ahmet Zeki Özkan’ın infaz erteleme için yaptığı başvuru bir kez daha reddedilmişti.

Kanser tedavisinde kullandığı akıllı haplarının bitmeden 1 hafta önce cezaevi yönetimine dilekçe yazarak ilaçların temin edilmesini isteyen Ahmet Zeki Özkan’ın ilaçları cezaevi doktorlarının grevde olduğu gerekçesiyle ilaçlarının verilmediği ortaya çıktı.

Ahmet Zeki Özkan’ın kızı Merve Özkan babasının elinde kalan son ilacını bugün içtiğini belirterek HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu’ndan ilaçlarının temin edilmesi için yardım istedi.

Babam bir haftadır ilaçlarını alabilmek için dilekçe yazıyor.Bugün son ilacını içti ve hala ilaç vermemişler gerekçe de doktorlar grevdeymiş,Allah aşkına nerede yaşıyoruz biz? Bu adam kanser! Babamın acil infazının ertelenmesini istiyorum @bybekirbozdag https://t.co/lVpn6ZjOgw

— Merve Özkan (@OzkanMerve7) March 18, 2022

Duruma tepki gösteren Gergerlioğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, ‘‘4. evre akciğer kanserli hastayı hem tahliye etmiyorlar hem de özel ilacını vermiyorlar!’’ ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version