Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya Başbakanı Scholz: Rusya’nın işgali tıkandı

Almanya Başbakanı Scholz: Rusya'nın işgali tıkandı


Almanya Başbakanı Scholz, Ukrayna’da silahların derhal susturulması çağrısında bulunarak Vladimir Putin’e, “Savaş Rusya’nın geleceğini de yok ediyor” uyarısı yaptı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rus kuvvetlerinin şehir ve kasabalarda sürdürdüğü yoğun bombardımana rağmen Ukrayna’da ilerleyemediğini söyledi.

 

Parlamentoda konuşan Scholz, “Putin’in saldırısı, günden güne getirdiği tüm yıkıma rağmen tıkandı” dedi ve Rus liderin “gerçeği duyması, savaşı durdurması ve diplomatik bir çözüm bulmaya çalışması gerektiğini” söyledi.

 

Scholz, savaşın sadece Ukrayna’yı değil, aynı zamanda Rusya’nın geleceğini de yok ettiğini vurguladı.

 

Moskova’yı daha fazla yaptırım konusunda uyaran Scholz, “Yaptırımları sürekli olarak artırıyoruz, ancak [önlemler] Avrupa ülkelerine Rus liderlerinden daha fazla zarar vermemeli” dedi.

 

Ukraynalıların “Almanya’ya güvenebileceğini” belirten başbakan, “mültecilere kucak açıyoruz” dedi.

 

“Yaptırımlar bize zarar vermemeli”

 

Federal Meclis’te düzenlenen tartışma oturumunda konuşan Scholz, Rusya’ya yaptırımlar konusuna da değinerek Rus doğal gaz ve petrol sevkiyatının derhal durdurulmasının söz konusu olmayacağını yineledi. Rusya’ya enerji alanındaki bağımlılığı mümkün olan en hızlı şekilde sona erdirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Scholz, “Ancak bunun bir günde yapılması, ülkemiz ve tüm Avrupa’yı resesyona sürüklemek anlamına gelir. Yüz binlerce kişilik istihdam tehlikeye girer, sanayi dalları bütünüyle çöküşün eşiğine gelir” diye konuştu.

 

Ukrayna savaşı nedeniyle Rusya’ya uygulanan yaptırımların etkisinin şimdiden Almanya’da vatandaşlara yansıdığını belirten Scholz, Rusya’ya yönelik yaptırımların Avrupa’yı Rusya’dan daha sert bir şekilde etkilemesine izin verilemeyeceğini kaydetti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version