Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Veysel Eroğlu’na göre Dünya’da kriz var, Türkiye’de yok

AKP’li Veysel Eroğlu’na göre Dünya’da kriz var, Türkiye’de yok


Orman ve Su İşleri eski Bakanı, AKP vekili Veysel Eroğlu, enflasyonun yüzde 60’a dayandığı, 9 milyon işsiz bulunan Türkiye’de ‘ekonomik kriz’ olmadığını söyledi. Afyonkarahisar’da yabancı yatırımcılara seslenen Eroğlu, “Türkiye 2021 yılında G-20 ülkeleri içerisinde büyümeyle lider oldu. Dünyada kriz var ama Türkiye’de kriz yok. Bu açık.” dedi.

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Veysel Eroğlu, Gizemli Şehir Afyonkarahisar Yatırım Kongresi’nde konuştu. Türkiye ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Eroğlu, Türkiye’nin çok güçlü bir ekonomisi olduğunu savundu.

Veysel Eroğlu, “Türkiye yatırım için dünyanın en cazip ülkesi ve dünyanın merkezinde bulunuyor. Dünyada 11’inci ekonomiye sahibiz. Bu gerçekten gururumuz. Allah nasip ederse Cumhurbaşkanımızın hedefi 2023 yılında Türkiye’nin dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasında yer alacak. Türkiye 2021 yılında G-20 ülkeleri içerisinde büyümeyle lider oldu. Dünya’da kriz var ama Türkiye’de kriz yok. Bu açık. İhracatta rekor kırmaya devam ediyoruz. Şu an 231 milyar dolarlık bir ihracatımız var. 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığımız ülkelerin sayısı ise 48’e yükseldi. Türkiye yatırımda Avrupa’nın en popüler ülkesi. Biz de ayrıca nitelikli iş gücü var. Mühendisi, ara elemanı… Ara eleman ihtiyacı da artık yok.” ifadelerini kullandı.

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version