Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

AKP’li Cahit Özkan: Benzin ve mazotu en ucuza satan ülke Türkiye’dir

AKP’li Cahit Özkan: Benzin ve mazotu en ucuza satan ülke Türkiye’dir


Cahit Özkan

Türkiye’de son 6 ayda benzine yüzde 131, mazota ise yüzde 159 zam yapıldı. Ancak AKP Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan, Meclis’te yaptığı konuşmada akaryakıtı en ucuza satan ülkenin Türkiye olduğunu öne sürdü.

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı konuşmalarda söz alan Cahit Özkan, “Biz dünyada petrol fiyatlarının uluslararası borsalarda belirlenmiş olmasına rağmen, baktığımız zaman bir petrol üreten ülke olmamamıza rağmen şu anda gördüğünüz en düşük petrolün, benzin ve mazotun satın alınabildiği ülke Türkiye. Yüzde 50-40 Avrupa ortalamasının altında bizim ülkemizde satılmaktadır.” dedi.

SORUN ALIM GÜCÜNÜN TÜKENMESİ

Cahit Özkan ve diğer iktidar temsilcileri anlamamakta ısrar ediyor. Sorun benzin ya da mazot fiyatların yüksek olması değil. Sorun, insanların alım gücünün günden güne erimesi.

Ocak ayında benzinin litresi yaklaşık olarak 12 lira 29 kuruştu. Bugün 18 lira civarında. Mazotun litre fiyatı ise 11 lira 45 kuruştan 19 liraya çıktı. Benzin ve motorine bugün de zam geleceği söyleniyor. Asgari ücretle 1 Ocak’ta 371 litre mazot alınabiliyordu. Bugün ise 220 litre ancak alınabiliyor.

Bir Alman, bir Fransız ya da bir Amerikalı, aylık (asgari ücret) kazancıyla otomobilinin deposunu 20 kez doldurabiliyorken; bir Türkiyeli 4.250 TL’lik maaşıyla bunu ancak 4,5 kez yapabiliyor!

ENFLASYON YIL SONUNDA TEK HANEYE DÜŞECEKMİŞ!

Cahit Özkan’ın bir başka iddiası da enflasyonla ilgili. Özkan, “Enflasyonu çift haneden tek haneli rakamlara nasıl indirmişsek, küresel salgına bağlı, tedarik zincirindeki bozulma, emtia fiyatlarındaki artış, savaşlar nedeniyle artan enflasyonu, Cumhuriyetimizin 100.yılı 2023’e giderken tek haneli seviyelere yeniden indireceğiz.” diyor.

MB’nın yıl sonu enflasyon tahmini bile yüzde 23 ki, bu tahminin gerçeklikle uzaktan yakından ilgisi yok. Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye için yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 40-45 civarında. Nisan ve mayıs aylarında enflasyonun yüzde 60’ın üzerine çıkması kuvvetle muhtemel. Ancak bütün bunlara rağmen Özkan, yıl sonunda enflasyonun tek haneye düşeceğin söylüyor.

Enflasyonu çift haneden tek haneli rakamlara nasıl indirmişsek,

Küresel salgına bağlı,
Tedarik zincirindeki bozulma,
Emtia fiyatlarındaki artış,
Savaşlar
nedeniyle artan enflasyonu,

Cumhuriyetimizin 100.yılı 2023’e giderken tek haneli seviyelere yeniden indireceğiz.#Enflasyon pic.twitter.com/5ZZmdAZ9c0

— Av. Cahit ÖZKAN 🇹🇷 (@avcahitozkan) March 3, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version