Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aileler doğalgazı açamıyor, çocuklar battaniye altında

Aileler doğalgazı açamıyor, çocuklar battaniye altında


İstanbul iki gündür kara teslim oldu. Pazar öğleden sonra yağışın kesilmesi beklenirken bu kez de “Sibirya soğuğu” bekleniyor. 

Bu hava şartlarında bile bazı aileler doğalgaz kullanmaktan kaçınıyor. Sebep ise son yapılan zamlar sonrası, zaten pahalı olan doğalgazın, artık karşılanamaz bir noktaya gelmesi.

İnsan hakları savunucusu ve Yoksulluk Dayanışma Ağı’ndan Hacer Foggo bu durumda olan bir ailenin durumunu “kadın yoksulluğu” etiketiyle Twitter’dan şu şekilde duyurdu:

‘FATURAYI ÖDEMENİZ İÇİN YAZMIYORUM’

“Eşi garson yeni işe girdi tanıdığım bir aile doğalgazı açmıyor bu havada geçen ayı ödeyememiş. 2 çocuk battaniye altında. Faturayı ödemeniz için yazmıyorum. Konuştuklarım genellikle kadın geçimi ‘idare’ ederken ruhlarında açılan yarayı artık idare edemeyenler.”

Foggo’nun tweetine yanıt verenlerden biri de ODTÜ Ululslararası İlişkiler öğretim üyesi İhan Dağı oldu. Dağı, Metropoll’ün Şubat ayından yaptığı bir araştırmanın sonucunu paylaşarak ” Kullanıcıların yaklaşık yüzde 20’si artık doğalgaz kullanmıyor çünkü faturaları ödeyemiyor” diye yazdı.

Dağı’nın paylaştığı araştırmaya göre zamlar sonrası yurttaşların doğalgaz kullanımlarındaki değişim şöyle oldu:

  • Doğalgazı kıstık: Yüzde 38.6
  • Aynı şekilde kullanmaya devam ediyoruz: Yüzde 26.1
  • Doğalgazı artık kullanmıyoruz: Yüzde 18.7
  • Fikrim yok/Cevap yok: Yüzde 16.6

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version