Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

7. Attila İlhan Edebiyat Ödülleri için başvurular başladı

7. Attila İlhan Edebiyat Ödülleri için başvurular başladı


Şair, romancı, düşünür, gazeteci, senarist ve eleştirmen Attilâ İlhan’ın düşüncelerini ve anısını yaşatmak amacıyla Attilâ İlhan Bilim, Sanat ve Kültür Vakfı tarafından Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları desteğiyle bu yıl yedincisi düzenlenecek “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri”ne başvurular başladı. Son başvuru tarihi ise 18 Haziran 2022.

Artfulliving’te yer alan bilgiye göre yarışmada 2021 yılında yayımlanmış bir şiir kitabı ve bir romana  “Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü”; ayrıca yine 2021 yılında yayımlanan bir ilk roman ve ilk şiir kitabı için “Vakıf Özel Teşvik Ödülü” verilecek. Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri’nin, Onursal Başkanlığı Doğan Hızlan tarafından üstlenilen iki jürisi bulunuyor: Başkanlığını Mehmet Eroğlu’nun üstlendiği Roman Seçici Kurulu’nun üyeleri arasında Deniz Yüce Başarır, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aile adına Ali Cem İlhan yer alıyor. Şiir Seçici Kurulu’nda ise Metin Celal başkanlığında, üyeler A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aile adına Kerem Alışık bulunuyor.

Yarışmaya katılacak şair, yazar ya da yayınevlerinin, hangi kategoriden aday olunduğunu belirten (Attilâ İlhan Edebiyat Ödülü ya da Vakıf Özel Teşvik Ödülü) imzalı bir yazı ve kısa özgeçmişin yanı sıra vakıf sitesinden (www.tilahan.org) indirip dolduracakları katılım formu ile birlikte 10 nüsha kitaplarını, 18 Haziran Cumartesi günü akşamına kadar Attilâ İlhan Bilim Sanat ve Kültür Vakfı’nın Sıraselviler Caddesi, Billurcu Sokak No.26 Kat 2 Taksim, Beyoğlu- 34433 İstanbul adresine  teslim etmeleri gerekiyor. Ödül kazanan eserler ise, Seçici Kurulların değerlendirmesinin ardından 2022 Kasım ayında açıklanacak.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version