Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

35 yıl 9 ay hapis istendi: Eşleriyle birlikte yemekli toplantı organize ettiler

35 yıl 9 ay hapis istendi: Eşleriyle birlikte yemekli toplantı organize ettiler


Gülen cemaatinin güncel yapılanması iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında, Karaman il imamı olduğu iddia edilen Sedat A’nın da aralarında bulunduğu 5 kişi hakkında, Ankara 21. Ağır Ceza Mahkemesinde dava açıldı.

İddianamede, Gülen cemaatinin Karaman’da yeniden yapılandığı ve bağış topladığı iddia edildi.

Yeni yapılanmanın, ağırlıklı olarak daha önce yargılanan kişilerden oluştuğu ifade edilen iddianamede, cemaat mensupları teknik ve fiziki takibe yakalanmamak için yeni yöntemler geliştirdikleri, dikkat çekmemek için eşlerinin de katıldığı piknik, yemekli ev davetlerinde bir araya gelmekle suçlandı.

İddianamede, toplantıları başka şehirlerde organize eden şüphelilerin para trafiğini başkaları adına açılan banka hesapları üzerinden yaptığı, bu bilgilere ‘Karaman il imamı’ olmakla suçlanan Sedat A’nın takip edilmesiyle ortaya çıkarıldığı öne sürüldü.

İddianamede şu suçlamalar yer aldı:

“Sedat A’nın organize ettiği yemek, hamam ve havuz gibi isimler altındaki etkinliklerin, mensuplarını bir araya getirmek, yapılanmayı diri tutmak ve dayanışmayı artırmak amacıyla yapıldığı değerlendirilmiştir. Şüphelinin, başkasının banka hesaplarını kullandığı, dağıtılmak üzere kendisine verilen paraları aldığı, diğer periyodik olarak Konya ve Ankara’da buluştuğu, görüşmelerde gizlilik esasları doğrultusunda hareket ederek farklı sim kart ve telefonlar kullandığı, görüşmelerini takipten kaçmak için internet üzerinden gerçekleştirdiği belirlenmiştir.”

Karaman yapılanmasında yer aldığı öne sürülen Sedat A, Sinan E, Kadir E, Murat M. ve Gökhan A, Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Demetevler semtinde bir evde sohbet sırasında gözaltına alındı.

İddianamede bu kişilerin, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme” ile “terörün finansmanı” suçlarından 35 yıl 9’ar aya kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version