Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Zaharova: Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılması halinde misilleme yaparız

Zaharova: Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılması halinde misilleme yaparız


Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova’nın her zaman diyaloğu tercih ettiğini, ancak Ukrayna’nın dün yaptığı açıklamayla Rusya ile diplomatik ilişkileri kestiğini savundu. Dün NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in yaptığı açıklamalarda Finlandiya ve İsveç’in NATO’ya katılımı için görüş bildirdiğini hatırlatan Zaharova’nın, “İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya katılımı halinde Rusya’dan sorumlu adımlar gelecektir. Rusya bu karara misillemede bulunacaktır.” sözleri de dikkat çekti.

OPERASYONUN AMACI, UKRAYNA HALKINI KORUMAKMIŞ

Mariya Zaharova, operasyonun amacının ‘devlet darbesiyle gelen Kiev rejiminden Ukrayna halkını korumak’ olduğunu anlattı. “Operasyonun amacı, 2014 yılında anayasaya aykırı şekilde devlet darbesiyle iktidara gelen Kiev rejimince 8 yıl boyunca hakaretlere ve soykırıma maruz kalan insanları korumaktır. Diğer amacı da, Kiev’deki kukla rejime Rusya vatandaşları da dahil barışçıl halka karşı işlediği suçların sorumluluğunu yüklemek ve ayrıca Ukrayna’yı silahsızlandırmak ve Nazilerden arındırmaktır. Kökenlerimizi ve manevi bağlarımızın Kiev’deki kukla hükümetin saldırgan ve nefret dolu politakasından güçlü olduğundan eminiz.” dedi.

MÜZAKERELERE HAZIRIZ

Zaharova, Ukrayna ile müzakerelere hazır olduklarını, asıl meselenin Batı etkisindeki Kiev’in yalan söylememesi olduğunu belirterek, “Buna hazırız, Rusya Devlet Başkanlığı Basın Sekreteri Peskov da bunu söyledi. Dışişleri Bakanlığı tarafınca, kendi adıma böyle bir çalışmanın gerçekten her an başlayabileceğini söyleyebilirim.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version