Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Vladimir Putin, Kış Olimpiyatları’nın açılış töreninde “uyuyakaldı”

Vladimir Putin, Kış Olimpiyatları'nın açılış töreninde "uyuyakaldı"


Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pekin Olimpiyatları’nın açılış töreninde uyuyakalmış gibi göründü.

Putin, ülkelerin geçit töreni sırasında kestirirken kameralara yakalandı ve garip bir şekilde, Ukraynalı sporcular Kuş Yuvası olarak da bilinen Pekin Ulusal Stadyumu’na girdiklerinde Putin uyukluyor gibi görünüyordu.

 

Kameralar, Rus lideri sanki uykudan yeni uyanmış gibi gözlerini kıpraştırarak koltuğunda gevşerken yakaladı.

 

Şu anda Ukrayna ile Rusya arasındaki belirsiz ilişkiler ve bildirilenlere göre Rusya’nın ortak sınırlarına 100 binden fazla asker konuşlandırdığı düşünüldüğünde bu, harika bir zamanlama değildi.

 

Fakat Putin, Rusya Olimpiyat Komitesi geldiğinde tamamen uyanıktı; ayağa kalktı ve pistin etrafında yürüyen Rus sporcuları selamladı.

 

Rusya Devlet Başkanı, Rusya’nın oyunlara katılmadığı varsayılmasına rağmen Kış Olimpiyatları’na gelmişti. Uluslararası Olimpiyat Komitesi, yaygın doping ihlalleri ve devlet destekli bir örtbas nedeniyle ülkeyi 2019’dan itibaren 4 yıl boyunca oyunlardan men etmişti.

 

Bu men cezası, Rus sporcuların kendi bayrakları altında yarışmalarının veya oyunlarda milli marşlarını çaldırmalarının yasak olduğu anlamına geliyor. Rus sporcular, bunun yerine oyunlarda Rusya Olimpiyat Komitesi (ROC) adı altında yarışıyor.

 

Fakat yaptırımlara rağmen, ülkenin temsilcileri cuma günkü törende Rusya’nın beyaz, mavi ve kırmızı renkleri taşıyan bayrağını kollarına taktı.

 

Rus liderin Olimpiyatlar’daki varlığı ABD, Britanya ve diğer ülkelerin Çin’in insan hakları ihlallerini ve Uygur halkına muamelesini protesto etmek için yetkililerini göndermemeye karar vermesinden sonra onu oradaki en üst düzey konuk yapıyor.

 

Putin’in Çin ziyareti, Çin’in Ukrayna’yla süregelen anlaşmazlığında Moskova’ya olan desteği artarken gerçekleşti.

 

Rusya Devlet Başkanı oyunlara katılmanın yanı sıra, iki ülkenin dış politikalarını giderek daha fazla uyumlu hale getirdiği bir dönemde Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’le 2019’dan bu yana ilk kez bir araya geldi.

 

KAYNAK: INDEPENDENT TÜRKÇE – ONUR BAYRAKÇEKEN


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version