Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Kiev roketli saldırıya uğradı

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba: Kiev roketli saldırıya uğradı


Fotoğraf: Reuters


Ukrayna İçişleri Bakanı danışmanı Anton Geraşenko, Ukrayna kuvvetlerinin Kiev’in üzerinde uçan bir Rus ‘hava aracını’ vurduğunu ifade etti. Geraşenko, vurulan aracın düşerken 9 katlı bir apartmana çarptığını ve binada yangın çıktığını belirtti. Dışişleri Bakanı Kuleba, “Rusya’nın korkunç roket saldırısı Kiev’i hedef aldı” açıklamasını yaptı. Belediye başkanı ise roketin parçalanması sonucu 1’i ağır 3 kişinin yaralandığını duyurdu.

Reuters’ta yer alan haberde Ukraynalı yetkili, cuma sabah erken saatlerde duyulan patlama seslerinin şehrin hava savunmasının hava aracına açtığı ateşten kaynaklandığını bildirdi. Yetkililer düşürülen hava aracının insanlı olup olmadığı bilinmiyor. 

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba sosyal medya hesabından Kiev’e düzenlenen saldırıya ilişkin açıklama yaptı. Kuleba açıklamasında, “Rusya’nın korkunç roket saldırısı Kiev’i hedef aldı. Başkentimiz en son 1941’de Nazilerin böyle bir saldırısına maruz kalmıştı. Ukrayna o kötülüğü yendi, bunu da yenecek. Putin’i durdurun. Rusya’yı izole edin, bağlarınız kesin. Rusya’yı her yerden dışlayın.” ifadelerini kullandı.

Kiev Belediye Başkanı ise yaptığı açıklamada, “İlk verilere göre, 7-A, Kösice Caddesi’ndeki bir konut binasında roketin parçalanması sonucu biri ağır üç kişi yaralandı. Ambulanslar yaralıları hastaneye taşıyor. Tüm acil servisler olay yerinde çalışıyor” dedi.

Daha önce Kiev’de bir dizi patlama duyulmuştu ve Herashchenko, uçağa ateş eden hava savunma sistemlerinin sesleri olduğunu söyledi. Bir Reuters tanığı, şafaktan hemen önce yeni patlamaların duyulabileceğini söyledi.

BBC’nin Kiev’deki diplomasi muhabiri Paul Adams, kentte meydana gelen patlamaların ardından bodrum katlarına sığındıklarını bildirdi. Twitter hesabından paylaşım yapan Adams, “Bu sabah Kiev bölgesinde meydana gelen bir veya daha fazla patlamadan sonra hepimiz bodrumdayız. Yine uzun bir gün olacak” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version