Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus doğal gazını Almanya’ya taşıyan Kuzey Akım 2 boru hattının durdurulmasını istedi

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Rus doğal gazını Almanya'ya taşıyan Kuzey Akım 2 boru hattının durdurulmasını istedi


Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya’dan Almanya’ya giden Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattının derhal durdurulmasını talep etti.

Boru hattı geçen Eylül ayında tamamlandı, ancak henüz kullanıma açılmadı.

 

Zelenskiy düzenlediği basın toplantısında, Rusya’nın doğu Ukrayna’da isyancıların elindeki Donetsk ve Luhansk’ı tanıdığı için “Kuzey Akım 2’nin tamamen durdurulması” da dahil olmak üzere “derhal yaptırımlarla cezalandırılması gerektiğini” söyledi.

 

Zelenskiy ayrıca, Rusya ile diplomatik ilişkilerin kesilmesi yönünde dışişleri bakanlığından gelen talebi değerlendirdiğini belirtti.

 

Estonyalı mevkidaşı ile ortak basın toplantısında konuşan Zelenskiy, Avrupalı ​​müttefiklerini Moskova’ya yaptırım uygulamak için beklememeye çağırdı.

 

Rusya ile geniş çaplı bir çatışma olasılığını uzak gören Zelenskiy, böyle bir durumda sıkıyönetim uygulamaya hazır olduğunu söyledi.

 

Moskokva’nın Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk ve Luhansk’ı tanımasının diğer Avrupa ülkelerinin güvenliği için de tehdit oluşturduğunu vurgulayan Zelenskiy, “Bir ülkenin sınır güvenliği, diğer ülkelerin güvenliğini belirliyor” dedi.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version