Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Ukrayna Afganistan değil oysa, Ukraynalılar da mücahit sayılmaz’

‘Ukrayna Afganistan değil oysa, Ukraynalılar da mücahit sayılmaz’


Deneyimli gazeteci Fehmi Koru, ABD başkanı Biden’in Ukrayna krizi nedeniyle Rusya’ya savaş ilan etmesini bekleyenlerin yanıldığını belirterek ‘ABD’nin Ukrayna politikası belli: Ukrayna’yı Putin için Afganistan’a çevirmek… Ukrayna Afganistan değil oysa, Ukraynalılar da mücahit sayılmaz’ dedi.

Koru, ‘Görünen o ki, Ukrayna için zor bir dönemin kapısı aralandı. Ancak, zorlanacak yalnız Ukrayna ve Ukraynalılar değil, enerji bağımlısı bütün ülkeler, bu çekişmenin tarafı olmasalar da meydana gelen çekişmeci ortamdan zarar görecekler.’ ifadelerini kullandı.

Fehmi Koru şunları yazdı:

Biden’in Rusya ile hırlaşmaya yetecek çapta bir gücü yok. Onun bütün rahatsızlığı, halkın güvenini yoklayan araştırmalarda çok zayıf notlar alması.

ABD’de yapılan kamuoyu yoklamalarında, “ABD Ukrayna’ya asker göndererek destek çıkmalıdır” diyenlerin oranı yalnızca yüzde 13. Ukrayna’ya mali yardım yapılmasını isteyenler bile halkın yarıdan azı (yüzde 42).

Kremlin’den Biden’ın konuşmasını dinlemediği açıklandı fakat Putin’in onu dinlemesi için bir sebep yok zaten; Biden’in neler yapamayacağını herkesten iyi Putin biliyor.

Buna karşılık Rusya’nın -daha doğrusu Putin’in- neler yapıp neler yapamayacağını Biden’in bildiğinden o kadar da emin olmamak lazım. ABD’nin Ukrayna politikası belli: Ukrayna’yı Putin için Afganistan’a çevirmek…

Sovyetler Birliği’nin Afganistan’ı 1979’da işgal etmesi üzerine ABD bütün gücüyle Mücahitlerin arkasında olmuş, on yıla yayılan mücadelenin sonunda Moskova askerlerini oradan çekmek zorunda kalmıştı.

Sovyetler Birliği’nin sonunu getirmişti Afganistan işgali.

Biden Ukraynalıların da topraklarını savunmak için Ruslar ile savaşmalarını arzuladığını belli ediyor.

Ukrayna Afganistan değil oysa, Ukraynalılar da mücahit sayılmaz.

Görünen o ki, Ukrayna için zor bir dönemin kapısı aralandı. Ancak, zorlanacak yalnız Ukrayna ve Ukraynalılar değil, enerji bağımlısı bütün ülkeler, bu çekişmenin tarafı olmasalar da meydana gelen çekişmeci ortamdan zarar görecekler.

Türkiye, maalesef, dış ilişkiler alanındaki sorunlar yanında ekonomisinde yaşanan ve halkına zor günler geçirten sıkıntılar yüzünden gelişmelerden kaçınılmaz olarak olumsuz etkilenebilecek. Artacak enerji fiyatları evlerimize gelen elektrik ve doğalgaz faturalarına yeni zamlar olarak yansıyacak.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version