Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Trabzon’da stat ve hastane alanı risk altında

Trabzon’da stat ve hastane alanı risk altında


Avrupa Uzay Ajansı’na ait “Sentinel-1” uydusundan elde edilen üç yıllık verilere göre, stadyum ve şehir hastanesi inşaatının yer aldığı deniz dolgusunda, yılda 9.7 milimetre çökme meydana geldi. Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Erol Şadoğlu, “Stadın periyodik olarak gözlenmesi gerektiğini belirttik. Bu uyarıyı 2019 yılında yaptık. O tarihten bu yana yeni bir bilgi yok” ifadelerini kullandı.

Ortahisar ilçesine bağlı Akyazı Mahallesi’nde 2011’de başlanan ve 5 yılda tamamlanan deniz dolgusu üzerine Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) 2019’da Şenol Güneş Spor Kompleksi ile 40 bin kişilik stadyum inşa edildi. Cumhuriyet’te yer alan haberde 4 bin 700 fore kazıkla güçlendirilen dolgu alanına şimdi de 900 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi planlandı. İlave 1200’den fazla fore kazık daha çakılan dolgu üzerine hastane inşaatı başladı. Jeoloji profesörü Dr. Osman Bektaş da 2019’da Prof. Dr. Erol Şadoğlu birlikte spor tesisinin farklı oturmalardan dolayı deforme olduğunu ve az hasara uğradığını ortaya koymuştu.

Prof. Dr. Bektaş, Akyazı Stadı yapıldıktan sonra KTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünden Prof. Dr. Erol Şadoğlu ile birlikte dolgu alanını gezerek “Binanın tavanında, tabanlarında enine boyuna kesme kırıklar var. Bunların genişlikleri 3 mm kadar. Ayrıca kapılarda deformasyon ve açılmalar söz konusu. Stadın periyodik olarak gözlenmesi gerektiğini belirttik. Bu uyarıyı 2019 yılında yaptık. O tarihten bu yana yeni bir bilgi yok.” 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version