Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tek böbreğini cezaevinde kaybeden Ramazan Sarıkaya’nın hasta eşi de tutuklandı

Tek böbreğini cezaevinde kaybeden Ramazan Sarıkaya’nın hasta eşi de tutuklandı


Hizmet Hareketi soruşturması kapsamında tutuklanan ve yüzde 50 çalışan tek böbreğini de cezaevinde kaybeden Ramazan Sarıkaya’nın eşi de demir parmaklıklar arkasına yollandı. Aynı zamanda vertigo ve tansiyon hastası olan Müzeyyen Sarıkaya’nın kızı Zehra Sarıkaya, ”Annemi de tutukladılar” mesajını paylaştı.

Ankara’da gözaltına alınan Ramazan Sarıkaya’nın eşi hakkında tanıklık yapanlar “Bize dini sohbet veriyordu, birlikte kermese gidiyorduk” demeleri ve bunun suç sayılması dikkat çekti.

Sarıkaya çiftinin kızı Zehra Sarıkaya, ”15 yaşında ki kardeşimle ne yapacağım ben? Ailemi geri verin?” ifadelerini kullandı.

Böbreği iflasın eşiğine gelmiş babamın tedavisi için gerekenin yapılmasını bırakın, 28 aydır diyeti dahi verilmiyor RamazanSarıkaya AcilTahliye

— Zehra Sarıkaya (@zehra_sar) April 20, 2021

Balıkesir Kepsüt Cezaeevi’nde tutuklu bulunan Ramazan Sarıkaya’nın kızı Zehra Sarıkaya birçok babasının tahliye edilmesini istemişti. Şimdi annesi tutuklanan Sarıkaya, ”Annemi öğle vakitlerinde gözaltına aldılar. Ben okuldayken haberim oldu ve annem nerede diye karakol karakol arıyorum. 6 senedir ne öğrenciğimi bildim ne de çocukluğumu uğraştığımız duruma bak. Annemi de babamı da ailemi de rahat bırakın artık” mesajını da paylaşmıştı.

 

Annemi öğle vakitlerinde gözaltına aldılar. Ben okuldayken haberim oldu ve annem nerede diye karakol karakol arıyorum. 6 senedir ne öğrenciğimi bildim ne de çocukluğumu uğraştığımız duruma bak. Annemi de babamı da ailemi de rahat bırakın artık. @MSTanrikulu @cesuradalet

— Zehra Sarıkaya (@zehra_sar) February 17, 2022

Şubat 2019’dan bu yana Balıkesir Kepsüt Cezaeevinde tutuklu bulunan Ramazan Sarıkaya (50), aksayan tedavisi yüzünden böbrek nakli yapılacak hale geldi. Bir böbreği 1997’de askerdeyken alınan Sarıkaya’nın ikinci böbreği yüzde 50 çalışıyordu. Cezaevine girdikten sonra o böbreğin işlevi de birdenbire yüzde 30’a düştü. Bir ay önce kontrole götürülen Sarıkaya’ya doktorlar “Artık nakil yapılması lazım” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version