Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

TBMM Hazırlık Komisyonu, HDP’li Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi

TBMM Hazırlık Komisyonu, HDP'li Güzel'in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi


DHA’nın haberine göre TBMM Hazırlık Komisyonu oy cokluğu ile HDP’li Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılması yönünde karar verdi.

TBMM Hazırlık Komisyonu, PKK üyesi Volkan Bora ile fotoğrafları basına yansıyan HDP Diyarbakır Milletvekili Semra Güzel hakkında dokunulmazlık fezlekesini görüşmek üzere toplanmıştı.

 

HDP Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, Güzel’in yerine savunma yapmış, fotoğrafların çekildiği tarihte Güzel’in milletvekili olmadığını ve “çözüm süreci” görüşmelerini anımsatarak, “Çözüm süreci eğer bir suçsa herkes için suçtur, ki bizce değildi” demişti.

 

Fotoğrafların ortaya çıkmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Güzel hakkındaki fezlekenin gündeme alınması talimatı vermişti.

 

Bundan sonra süreç nasıl işleyecek?

 

Anayasa-Adalet Karma Komisyonu, Hazırlık Komisyonu’nun raporuna göre Semra Güzel’in dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmayacağı yönündeki kararını verecek.

 

Karma Komisyon’un dokunulmazlığın kaldırılması yönünde karar alması halinde Meclis Genel Kurulu’nda oylama yapılacak.

 

Genel Kurul’da yapılacak oylamada dokunulmazlığın kaldırılması kararı çıkması halinde de Güzel ile ilgili iki ayrı dosyadan yargı süreci başlayacak.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version