Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Tahliye edilmeyen 84 yaşındaki hasta tutuklu Nusret Muğla, cezaevinde vefat etti


Geçtiğimiz yıl ocak ayında ikinci kez tutuklanarak cezaevine gönderilen Manisa’nın tanınmış esnaflardan hayırsever Nusret Muğla’nın bugün hayatını kaybettiği öğrenildi. 84 yaşındaki Nusret Muğla, ağır hastalıklarına rağmen aylardır tahliye edilmiyordu. Son olarak cezaevinde koronaya yakalandığı ortaya çıkmıştı. Tutuklanmadan önceki son açıklamasında, “O’ndan gelen her şeye razıyız.” demişti.

Manisa’nın tanınmış esnaflardan hayırsever Nusret Muğla, cezası Yargıtay tarafından onaylandığı için geçtiğimiz yıl ocak ayında yeniden tutuklanmıştı. Bank Asya’da hesabı olduğu ve Feza Derneği’nde üyeliği bulunduğu için daha önce 7 ay cezaevinde kalan Nusret Muğla, hapisteyken anjiyo olmuştu. Anjiyonun ardından tahliye edilen Muğla, tutuksuz yargılanıyordu.

GÜNDE 14 İLAÇ KULLANIYORDU

Güçlükle ayakta durabilen ve bir çok ihtiyacını tek başına karşılayamayan Muğla günde 14 ilaç içiyor. Muğla’nın cezaevine götürülmeden önceki son sözleri, “Rabbim hayırlısını versin. Dua edin. Allah’tan gelen her şeye razıyım. Mühim değil benim için.” oldu.

Cemaat soruşturmaları kapsamında 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan Nusret Muğla, cezası Yargıtay tarafından onaylandığı için tutuklanıp Manisa T Tipi Cezaevine konuldu. Muğla, daha önce de aynı cezaevinde 7 ay kalmıştı.

BİR ARA YÜRÜYEMEZ HALE GELDİM

Kalp, tansiyon, romatizma, prostat, böbrek sorunları ve beyinde denge bozukluğu nedeniyle günde 14 ilaç içen Nusret Muğla, “Sağlık durumum çok iyi değil tabi. İlaçlarla ayakta duruyorum. 5 Ekim’de 84 yaşıma girdim. Tahliye olduktan sonra bir ara yürüyemez hale geldim. Tekrar kardiyoloji bölümüne gittim. Doktor yine ameliyat olmanız gerekiyor, dedi. Bu yaştan sonra ameliyat olmak istemiyorum dedim, doktora. İki tane daha kalp ilacı verdi. Güçlendirici. Onları da sabah akşam içiyordum.” demişti. Eşiyle birlikte evden çıkmayan Nusret Muğla’nın tüm ihtiyaçlarını oğlu Mustafa Said Muğla karşılıyordu.

İLAÇLARINI DÜZENLİ OLARAK KULLANAMADI

Nurset Muğla, ikinci kez tutuklandıktan yaklaşık iki ay sonra ailesiyle görüşebilmişti. Gardiyanların kolunda görüşe getirilen Muğla’ya, kalp ilacı bittiği halde yenisi verilmemişti. Ailesine, ilaçlarını henüz temin edemediğini anlatmıştı. Oğlu Mustafa Said Muğla, “Raporlu olduğu halde yenisini vermiyorlar. Nedenini bilmiyorum. Bizden rapor da istemediler. Sisteme girdiklerinde hangi ilaçları kullandığını görüyorlar. O ilacı almaması bizi tedirgin ediyor. Babamla dün ilk defa görüş yaptık. Gardiyanların kolunda geldi.” demişti.

BATTANİYEYE SARILIP OTURUYORUZ

Nusret Muğla, en son geçtiğimiz aralık ayında yaptığı telefon görüşünde, 25 gündür karantina hücresinde kaldığını anlatmıştı. Muğla, “Kaloriferler yanmıyor. Battaniyeye sarılıp oturuyoruz. Kahvaltıda çay bile vermediler.” demişti.

BÜLENT ARINÇ’IN LİSE ARKADAŞI

Uzun yıllar Manisa’da ayakkabıcılık yapan Nusret Muğla, Bank Asya’ya para yatırdığı, Manisa’daki Feza Derneği’ne üye olduğu ve gençlerden oluşan Nevbahar adlı grup kurdukları için 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bülent Arınç’ı liseden beri tanıdığını söyleyen Nusret Muğla, “Yakın ilişkilerimiz vardı. Ailece tanışıyorduk. Ben siyasete girmedim, çok teklif ettiler, düşünmedim. Çok bahsetmek istemiyorum aslında. Kimseyi incitmek istemiyorum.” diye konuştu

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version