Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

SES İzmir Şubesi: Foça Devlet Hastanesi’nde usulsüzlük yapıldı

SES İzmir Şubesi: Foça Devlet Hastanesi'nde usulsüzlük yapıldı


Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi, Foça Devlet Hastanesinde usulsüzlükler yaşandığı iddialarını kamuoyuyla paylaştı.

Evrensel‘ gazetesine konuşan SES İzmir Şubesi Yönetim Kurulu, hastanede bir dizi usulsüzlük yaşandığı bilgisinin kendilerine ulaştığını belirtti. Usulsüzlüklerin CİMER’e taşınması üzerine İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, iddiaları araştırmak üzere hastaneye adli, idari ve disiplin yönünden inceleme soruşturması başlattı.

‘TUTULMAYAN NÖBETLERİN PARALARI ÖDENDİ’ İDDİASI

SES İzmir Şube Yönetimi iddialarını şöyle sıraladı:

“Hastane yönetimine yakın sendikalara üye sağlık çalışanlarına tutmadıkları nöbetlerin ücretleri ödendi,

Kovid-19 yoğun bakım servisinde görev yapmayanlara, yapmış gibi gösterilerek usulsüz ödemeler yapıldı,

Başka birimlerde çalışan teknisyenlere de aynı şekilde Kovid-19 servislerinde çalışmış gibi gösterilerek usulsüz ücret ödendi,

4-d sürekli işçi kapsamında çalışan bazı işçilere normal mesai günü olan cumartesi günü yaptıkları mesailer, pazar günü gibi gösterilerek fazla mesai ücreti ödendi.”

‘HASTANELERDE USULSÜZLÜK ARTIYOR’

Sağlık Bakanlığı’nın 2022 bütçesinin, döviz kuru dalgalanması ve enflasyondaki artışla eridiğini belirten SES İzmir Şubesi, “Küçülen bütçe ile artan ihtiyaçlar karşılanmaz hale geldi. Hastanelerdeki usulsüzlük iddiaları yoğunlaşarak devam ediyor. Zaten kısıtlı imkânlar ile yürütülmeye çalışılan kamusal hizmetleri artık işlemez hale getirilmiş ve iş barışının bozulması tehlikesi ile karşı karşıya kalınmıştır” dedi.

‘SARF MALZEME ALIMI SIRASINDA DA USULSÜZLÜK’ İDDİASI

Foça Devlet Hastanesindeki usulsüzlük iddialarının sadece ödemelerle sınırlı olmadığı ifade edilirken, sendikaya ulaşan bilgiler arasında sarf malzeme, tefrişat ve hastane alanlarının usulsüz kullanıldığı, hastane kaynaklarının doğru kullanılmadığı gibi iddialar da yer aldı.

SES İzmir Şubesi, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü nezdinde açılan soruşturmanın sağlıklı ve kamusal yarar çerçevesinde yürütülmesini beklediklerini, bu konudaki incelemenin ve muhtemel soruşturmanın takipçisi olacaklarını vurguladı.

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version