Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Savaştan kaçan yatırımcı altına sığındı: Fiyatlar rekora gidiyor

Savaştan kaçan yatırımcı altına sığındı: Fiyatlar rekora gidiyor


Rusya’nın Ukrayna’daki askeri harekatı küresel piyasaları sarsarken, altın da 1.963 dolar/ons seviyesine kadar çıkarak son 13 ayın en yüksek seviyesine geldi.

Dünya’da yer alan habere göre, güvenli liman olarak öne çıkan ons altın yüzde 3’e yakın yükseliş kaydetti. Uzmanlara göre artan gerilim altın fiyatlarında rekoru tetikleyebilir.

Uzmanlar 1.995 ve 2.032 dolar seviyelerini önemli dirençler olarak sayıyor. Sonrasında ise 2.075 dolarlık rekora giden yolun açılabileceği belirtiliyor. Diğer yandan gelişmelerin seyrine bağlı olarak olası yaşanabilecek düşüşlerde ise 1.910 seviyesi ilk önemli destek olarak gösteriliyor. Analistler, “Doğu Avrupa’da durumun daha da kötüleşebileceği dikkate alındığında, şu anda altında negatif olmak için çok az neden var. Dünya genelindeki stagflasyonist baskılar da değerli metale destek veriyor” değerlendirmesini yapıyorlar.

COMMERZBANK: KRİZ TIRMANIRSA TALEP SÜRER

Alman finans kuruluşu Commerzbank’ın stratejistleri, Ukrayna’daki durum giderek daha endişe verici göründüğü için altının daha fazla kazanç elde etmesini bekliyor. “Ukrayna krizi daha da tırmanırsa, artan riskten kaçınma ortamında altına talebin süreceğine inanıyoruz, bu da fiyatının muhtemelen daha fazla kazanç sağlayacağı anlamına geliyor” diyen bankanın analistlerine göre güven liman olarak altın cazibesini koruyacak.

UBS: 2022 SONUNA DOĞRU DÜŞEBİLİR

UBS Yatırım Bankası’ndan Joni Teves altın fiyatlarındaki son güçlenmenin “kısa ömürlü” olacağını tahmin ediyor. Teves, altın fiyatlarının 2022’nin sonuna doğru düşmesinin muhtemel olduğunu söylüyor. UBS’e göre altın fiyatları 2022’nin sonunda ons başına 1.600 dolara düşecek. Fed’in Mart toplantısında enfl asyonist baskıları yatıştırmak için faiz oranlarını artırması bekleniyor ve Teves bunun altın üzerinde baskı oluşturacağını vurguluyor.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version