Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sürüyor: Bingöl’de bir doktor iki kişi tarafından darp edildi

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet sürüyor: Bingöl’de bir doktor iki kişi tarafından darp edildi


+GERÇEK-Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet devam ediyor.  Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet haberi Bingöl’den geldi.  Çarşamba günü, Bingöl Devlet Hastanesinde, göğüs hastalıkları polikliniğinde hasta muayenesi gerçekleştiren Uzman Dr. Ali Durmaz, hastanede muayeneleri 5 dakika gecikti gerekçesi ile bir baba ve oğlu tarafından saldırıya uğradı.  O sırada muayene odasında 65 yaşında bir hastayı muayene eden Durmaz, saldırıda çeşitli yerlerinden yaralandı.  Bingöl Devlet Hastanesi yöneticileri, doktorları ve çalışanları Başhekim Ramazan Gengörü’nün de katılımı ile hastane bahçesinde basın açıklaması yaparak doktorun darp edilmesine tepki gösterdi.

HEKİM MUAYENE ODASINDA DARP EDİLDİ

Basın açıklamasını okuyan Bingöl Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doktor Çağatay Arif Özkaya, meslektaşları Dr. Ali Durmaz’a yönelik şiddete tepki gösterdi. Gün boyu hasta muayenesi gerçekleştiren Durmaz’ın 65 yaş üzeri bir hastayı muayene ettiği sırada darp edildiğini ifade eden  Özkaya, “Bir baba ve oğlu tarafından muayeneleri 5 dakika geciktiği iddiasıyla yaşlı hastanın yanında darp edilmiştir. Hekim arkadaşımız hem fiziksel olarak yaralanmış hem de psikolojik olarak bir çöküş yaşamıştır. Bu saldırı sadece hekim arkadaşımıza değil, fedakarca görevini yürüten tüm sağlık çalışanlarına ve hekim arkadaşımızdan hizmet almayı bekleyen tüm hastalarımıza yapılmış sayılmaktadır” dedi.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA YÖNELİK ŞİDDET ARTIYOR

Sağlıkta şiddetin aynı zamanda kamu hizmetine karşı yapılmış bir eylem olduğunu ifade eden Özkaya, “Sağlık çalışanına şiddet topluma karşı yapılmış utanç verici bir eylemdir. Sağlık çalışanlarının şiddetle karşı karşıya kalmaları her geçen gün artan önemli bir sorundur. Her zorluğa rağmen görevini en iyi şekilde ifa eden sağlık çalışanlarına şiddet kesinlikle kabul edilemez. Olayı yaşayan, görevini fedakarca yerine getiren hekim arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Bu olayı şiddetle kınıyoruz. Sözlerime Sağlıkta şiddet son bulsun diyerek nokta koymak istiyorum” diye konuştu.

“BU TOPLUM SAĞLIĞINA KAST EDEN BİR SALDIRIDIR”

Bingöl Devlet Hastanesi Başhekimi  Ramazan Gengörü, toplum sağlığı için görevlerini yapan sağlık çalışanlarının şiddete maruz kalmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Sağlık çalışanlarını hedef alan sözlü ve fiili saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Gengörü, şunları söyledi: “Bu sadece sağlık çalışanlarına değil toplum sağlığına kasteden saldırıdır. Bir hekim olarak hayatın devamı için görev yapan tüm sağlık çalışanlarımızın güven ortamında mesai yapabilmesinin çok önemli olduğuna inanıyorum. Ahlaki değerlerimizle de örtüşmeyen bu tür şiddet olaylarının ve her türlü şiddetin karşısında olduğumuzu belirtiyor, bu tür çirkin olayların bir daha yaşanmaması için herkesi daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Pandemi döneminde zor şartlar altında vatandaşlarımıza hizmet etmek için her türlü fedakârlıkta bulunan kıymetli meslektaşlarıma yönelik saldırı eylemleri biz sağlık çalışanlarını derinden üzmektedir. Şehrimizin ve hastanemizin bir daha bu tür olaylarla gündeme gelmemesi adına vatandaşlarımızın daha duyarlı olmasını diliyorum.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version