Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Rusya’dan ABD’nin ’tilki’ benzetmesine yanıt: Geleneksel olarak ayıya benzetiliriz

Rusya'dan ABD'nin 'tilki' benzetmesine yanıt: Geleneksel olarak ayıya benzetiliriz


Foto: Yuri Kochetkov / EPA


Rusya Devlet Başkanlığı (Kremlin) Sözcüsü Dimitri Peskov, Ukrayna nedeniyle aralarında gerilim yaşanan ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Rusya için yapılan ’tilki’ benzetmesine yanıt verdi. Kremlin Sözcüsü, “Rusya geleneksel olarak ayıya benzetilir” ifadelerini kullandı.

Rusya ile ABD arasındaki Ukrayna krizinde somut bir ilerleme sağlanamazken, Kremlin Sözcüsü Peskov son gelişmeleri değerlendirdi. ABD ile bir sonraki güvenlik görüşmelerinin ne zaman yapılacağına dair bir tarih belirlenmediğini belirten Peskov,  Washington’a ‘provokatif eylemlere sırt çevirme’ ve ‘Avrupa kıtasındaki gerilimleri alevlendirmeye son verme’ çağrısında bulundu.

‘YAPTIRIMLARA KARŞI BİR PLANIMIZ VAR’

Duvar’ın aktardığı habere göre Peskov, Rusya’nın olası ABD yaptırımlarını sınırlama ve etkilerini en aza indirme konusunda bir planları olduğunu da belirtti.

Kremlin Sözcüsü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in dün İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile yapması planlanan ancak ertelenen telefon görüşmesine de atıf yaptı. Peskov, Putin’in gerilim hakkında ‘kafası en karışık kişiler bile dahil’ herkesle konuşmaya hazır olduğunu söyleyip, Johnson görüşmesinin ayrıntılarının kamuoyuyla paylaşılacağını belirtti.

‘TİLKİ DEĞİL AYI’

Peskov’un, ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan Rusya için yapılan ’tilki’ benzetmesine karşı çıkması da dikkat çekti. Kremlin Sözcüsü, “Rusya geleneksel olarak ayıya benzetilir” ifadelerini kullandı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version