Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Pekin Kış Olimpiyatı’nda ‘Doğu Türkistan Bayrağı’ krizi

Pekin Kış Olimpiyatı’nda ‘Doğu Türkistan Bayrağı’ krizi


Pekin Kış Olimpiyatları’nda kayakla atlama dalında müsabakalara katılmaya hak kazanan ilk Türk kayakçı Fatih Arda İpçioğlu’nun kayaklarındaki ‘Uygur Bayrağı’ krize neden oldu. Doğu Türkistan’da soykırım yapan Çin’in tepkisi üzerine Türk Olimpiyat Heyeti çark etti. Açıklamada, söz konusu bayrağın , Uygur bayrağı ile alakası olmadığı belirtildi.

Kayakçı Fatih Arda İpçioğlu elemeleri geçerek kayakla atlama dalında Pekin Kış olimpiyatlarında yarışmaya hak kazanan ilk Türk olarak tarihe geçti. İpçioğlu’nun elemelerde kullandığı kayaklarda mavi zemin üstünde beyaz ay-yıldız bulunması, “Türk yarışmacı Uygur bayrağı mı kullandı?” tartışmalarına neden oldu.

Reuters’un haberine göre, gazeteciler Fatih Arda İpçioğlu’na “Politik bir duruş mu sergilediniz?” sorusunu yöneltti. İpçioğlu, “Bu konuda konuşamam. Sadece Türk bayrağı ile ilgili konuşabilirim. Yarışmaya Türk bayrağı ile katıldım. Daha fazla cevap vermek istemiyorum.” ifadelerini kullandı.

TÜRK OLİMPİYAT KOMİTESİ: YANLIŞ ANLAŞILMA OLDU

Türk Olimpiyat Komitesi yetkilileri ise durumun tamamen bir yanlış anlaşılmadan ibaret olduğunu söyledi. Türkiye ve Doğu Türkistan bayraklarında aynı ay-yıldızının olması ve kayakların da mavi olması sebebiyle bir ‘yanlış anlaşılma’ olduğunu söyleyen Türk yetkililer, kesinlikle Uygur bayrağı kullanılmadığının altını çizdi. Yetkililer, ”Karışıklığına izin vermemek için, sporcumuzun kayaklarında bundan sonra ay-yıldız yerine olimpiyat komitemizin armasını kullanacağız.” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version