Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Beklentiye sokulan milletimiz, bir kez daha yüz üstü bırakıldı

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Beklentiye sokulan milletimiz, bir kez daha yüz üstü bırakıldı


CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın konuşmasının ardından, Twitter’dan açıklama yaparak elektrik faturalarına karşı vatandaşların yüz üstü bırakıldığını belirtti. Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şöyle:

“Günlerdir bile isteye, göz göre göre beklentiye sokulan milletimiz, bir kez daha elektrik faturalarında yüz üstü bırakılmıştır. Milletimize söz verdim; bu mücadelemin sonu değil, daha başlangıcı!”

Cumhurbaşkanı Erdoğan kabine toplantısı sonrası elektrik fiyatlarında indirimle ilgili bir açıklama yapmazken, sadece aylık 210 kilovatsaat sınırı için çalışma yapılacağını söylemekle yetindi.

Erdoğanın konuya dair açıklaması şu şekilde:

“Geçtiğimiz kabine toplantısından 150 kilovatsaat olan en düşük tarife dilimini 210 kilovatsaate yükselterek nispi bir rahatlama sağlamıştık. Yeni adımların kararını aldık. 210 kilovatsaate kadarki düşük tarife ve 210 kilovatsaatin üstündeki yüksek tarife rakamları ilgili kurumlar tarafından vatandaşlarımızın lehine yeniden değerlendirilecektir. Ticari işletmelerimiz için küçük esnaf ve sanatkarı koruyacak şekilde benzer bir kademelendirme yapılacaktır. Sivil toplum kuruluşlarının elektrik aboneliği de ticarethane statüsünden konut statüsüne dönüştürülecektir. Böylece dernekler, vakıflar, cemevleri dahil ticarethane statüsünden fatura ödeyen kuruluşların elektrik bedelleri önemli oranda düşecektir.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version