Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kılıçdaroğlu’dan MOBESE tepkisi: ‘Sadece dinliyorlar sanıyorduk, meğer izleniyormuşuz da’

Kılıçdaroğlu’dan MOBESE tepkisi: ‘Sadece dinliyorlar sanıyorduk, meğer izleniyormuşuz da’


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yoğun kar yağışının olduğu gün Sarıyer’deki bir balıkçıya gittiği gösteren MOBESE görüntülerinin medyaya servis edilmesine yönelik tartışmalar devam ediyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MOBESE görüntülerine bir kez daha tepki gösterdi ve “Biz sadece telefonlarımızın dinlendiğini sanıyorduk, meğer izleniyormuşuz da” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, “Mobeselerin konulma gerekçesi nedir? Toplumun güvenliğini sağlamak. Birilerinin özel hayatını izlemek için değil. Anayasa’da kişisel haklar var, bunları ihlal ediyorsunuz. Biz sadece telefonlarımızın dinlendiğini sanıyorduk, meğer izleniyormuşuz da… Konuyu Meclis’e getireceğiz” ifadelerini kullandı.

 

Kılıçdaroğlu, Dünya gazetesi yazı işleri ekibi ile bir araya geldi.

 

CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun gündeminde sanayide yaşanan enerji kesintileri de vardı. Kılıçdaroğlu enerjide önümüzdeki dönemde yaşanacak en ciddi tehlikeye dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, “Enerjide önümüzdeki en ciddi tehlike; pahalı Akkuyu elektriği” dedi.

 

Kılıçdaroğlu, Akkuyu’da üretilecek elektriğin kilovat saatinin KDV hariç alım garantili 12,35 (dolar) cent olduğunu hatırlattı ve “Normalde dünya ortalaması bunun 3’te birine yakın. Akkuyu Nükleer Santrali devreye girdiği zaman sanayici üç katı pahalı elektrik kullanacak” diye konuştu.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version