Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kanser hastası Ahmet Zeki Özcan’ın kızı, aydınlara seslendi: ‘Sesime ses olun, babamı ölüme terk etmeyin’

4. evre akciğer kanseri Ahmet Zeki Özkan’a cezaevi zulmü: ‘Doktor 1 yıl ömrü kaldığını söyledi’


15 gün önce yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilen 4. evre kanser hastası 65 yaşındaki yüksek makine mühendisi Ahmet Zeki Özkan’ın kızı Merve Özkan, gazeteci, sanatçı ve milletvekillerine seslendi. Doktorların babasının en fazla 1 yıl ömrünün kaldığını söylediğini belirten Merve Özkan, ‘‘Lütfen sesime kulak verin, babam haksız yere tutuklandı.’’ dedi.

Çocuklarını okuttuğu okulun müdürüne iki kez kurban parası verdiği için yargılandığı davadan 6 yıl 3 ay ceza verilen 65 yaşındaki Ahmet Zeki Özkan, Yargıtay’ın bu kararı onamasının ardından 9 Şubat’ta yeninden tutuklanarak Antalya L Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Antalya A Tıp Kurumu’nun ‘cezaevinde kalamaz’ raporu vermesine rağmen İstanbul Adli Tıp Kurumu’nun ‘doktoru ve reviri olan bir cezaevinde kalabilir’ dediği için 15 gün önce cezaevine gönderilen 4. evre akciğer kanseri Ahmet Zeki Özkan’ın infaz erteleme için yaptığı başvuru bir kez daha reddedildi.

Hasta olan bir adam,4.akciğer Kanseri bir insanı,nasıl hala tutuklu bir şekilde tutuyorsunuz,doktor bu adama bir yıl ömür vermiş,neden insafınız yok! @ADLITIPKURUMU @adalet_bakanlik AhmetZekiÖzkan AcilTahliye pic.twitter.com/tkzR4zmuL5

— Merve Özkan (@OzkanMerve7) February 25, 2022

CEZAEVİNDE 15 GÜNDE 3 KİLO VERDİ

Sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışan Ahmet Zeki Özkan’ın kızı Merve Özkan, ‘‘Geçen hafta avukatımızın infaz erteleme için verdiği dilekçe yine reddedildi. 15 günde babam 3 kilo vermiş. Burası dayanılacak gibi değil diyor. Siz babamı ölüme terk ediyorsunuz. Bundan zevk mi alıyorsunuz ben anlamıyorum buna artık bir son verin. Lütfen babamı tahliye edin. Bu adam bir şey yapmadı, kimseye bir şey yapmamış niye bu adamı hapiste tutuyorsunuz.’’ ifadelerini kullandı.

Sevgili Milletvekilleri,Sanatçılar ve Gazeteciler! Dediklerime kulak verin,mesleğinizi hakkı ile yapın! Sesime ses olun! Babam haksız yere tutuklu ve hasta!Doktorlar 1 yıl ömür verdi! Son verin bu zulme! AhmetZekiÖzkan AcilTahliye @meral_aksener @Ahmet_Davutoglu pic.twitter.com/6YM6NyNtjo

— Merve Özkan (@OzkanMerve7) February 25, 2022

SİZ SADECE BELLİ BİR KESİMİN SANATÇISI, GAZETECİSİ, VEKİLİ MİSİNİZ?

Gazeteciler, milletvekillerine ve sanatçılara seslenen Merve Özkan, ‘‘Sevgili gazeteciler, milletvekilleri ve sanatçılar lütfen sesimizi duyun. Eğer sizin sanatçı, gazeteci, milletvekili kimliğiniz varsa bu sadece belli bir kesime ait olmaması lazım. Siz tüm vatandaşların sesi olmalısınız. Babam 4. evre akciğer kanseri. Babamı tahliye edilmesi için sizlere sesleniyorum. Lütfen dediklerime kulak verin, mesleğinizi hakkı ile yapın! Sesime ses olun! Babam haksız yere tutuklu ve hasta. Doktorlar 1 yıl ömür verdi. Son verin bu zulme. Bir insan kurban verdi diye, çocuğunu okulda okuttu diye, gazeteye abone olduğu için suçlu olabilir mi? Bu insan hasta ve bir yere gitmiyor! Babamın bakıma ihtiyacı var! Babamın tahliyesini istiyorum.’’ diye konuştu.

GERGERLİOĞLU: İLLA ÖLÜM DÖŞEĞİNDE Mİ TAHLİYE EDECEKSİN?

Kanser hastası mahpus Özkan’ın tahliye edilmesi için Adalet Bakanlığı’na çağrıda bulanan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “4. evre kanser Ahmet Zeki Özkan’ı cezaevinde yatırıp yatırıp ne yapacaksın illa ölüm döşeğinde mi tahliye edeceksin? Oldukça kötü aldığı tedaviler vücudunda yaralar oluşturuyor perişan durumda.” İfadelerini kullandı.

Sn @gergerliogluof:

“4. evre kanser Ahmet Zeki Özkan’ı cezaevinde yatırıp yatırıp ne yapacaksın illa ölüm döşeğinde mi tahliye edeceksin? Oldukça kötü aldığı tedaviler vücudunda yaralar oluşturuyor perişan durumda.”

AhmetZekiÖzkan AcilTahliye#akaryakıtpic.twitter.com/zgdrAk1Ipr

— Tutuklu Hastalar😷 (@HastaTutuklular) February 25, 2022

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇


Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version