Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Kaftancıoğlu’ndan kızının Gezi fotoğrafıyla ilgili yanıt: İronik bir cevaptı

Kaftancıoğlu'ndan kızının Gezi fotoğrafıyla ilgili yanıt: İronik bir cevaptı


Cumhurbaşkan Recep Tayyip Erdoğan’a Trabzon mitinginde bir çocuğun CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu için ‘Hain‘ ifadesi kullanmasına yönelik eleştirilerin ardından, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun Gezi Direnişi sırasında kızının fotoğrafının paylaşması gündem oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Ukrayna ziyareti sonrası gazetecilerin sorularını cevapladı. Erdoğan’a Kaftancıoğlu’nun fotoğrafı hatırlatıldı.

“Onların hepsi bizim çocuklarımız. Bizim tek önemsediğimiz husus evlatlarımızın kendilerine, ailelerine, vatanına, milletine faydalı olmalarıdır. Biz, onlar gibi çocuklarımıza layık olmadıkları yerleri asla yakıştıramayız. Biliyoruz ki çocuklarımız yarının umududur. Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi kucaklıyoruz, hepsine sevgiyle gözümüz gibi bakıyoruz” diyen Erdoğan’a Kaftancıoğluşu yanıtı verdi:

“Kızımın Gezi’deki fotoğrafına dair; kindar nesil çağrısı yapan birine verilmiş ironik bir cevaptı o. Kendi gerçekliklerini görmek yerine aynayı ters çevirmeye çalışsalar da durum buSağı gösterdikten sonra

Çocuklarımızın kinlerini değil hayallerini büyüteceği bir gelecek için #GeliyorGelmekteOlan :)”

Erdoğan, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Onların hepsi bizim çocuklarımız. Bizim tek önemsediğimiz husus evlatlarımızın kendilerine, ailelerine, vatanına, milletine faydalı olmalarıdır. Biz, onlar gibi çocuklarımıza layık olmadıkları yerleri asla yakıştıramayız. Biliyoruz ki çocuklarımız yarının umududur. Bütün çocuklarımızı, gençlerimizi kucaklıyoruz, hepsine sevgiyle gözümüz gibi bakıyoruz. Trabzon’da bir evladımız sahneye gelmek için ağlayarak çok ısrar edince biz de yanımıza çağırdık. Kendisi o esnada mikrofonu kapıp bir şeyler söyledi. Esasında çocuk ne demiş önemli değil. Nihayetinde çocuktur. Ama bununla ilgili bir sürü şey konuşuldu. Onların öyle demesi, böyle demesi çok da önemli değil. Biz ne yaptığımıza bakacağız; bu ülkenin evlatları arasında hiçbir ayrım yapmadan yolumuza da aynı kararlılıkla devam edeceğiz.”

Kaftancıoğlu’nun Gezi Direnişi sırasında yaptığı paylaşım ise şöyle:

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version