Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İzmir’de TOKİ’nin depremzedelere para karşılığı yaptığı evler kusurlu çıktı

İzmir’de TOKİ’nin depremzedelere para karşılığı yaptığı evler kusurlu çıktı


İzmir’de depremzedeler TOKİ’nin yaptığı konutlarda kolonlar ve duvarlar arasında yarıklar olduğunu, beton içerisinden demirlerin çıktığını, borularda kaçak ve kapılarda kırık olduğunu tespit etti.

İzmir’de 30 Ekim 2020’de Ege Denizi’nde Seferihisar açıklarında meydana gelen ve 117 kişinin hayatını kaybettiği 6,6 büyüklüğündeki depremin ardından TOKİ’nin depremzedelere para karşılığı yaptığı evlerde çatlaklar, eksikler ortaya çıktı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan depremzedelere, “Sizlere ucuza ev yapacağız ve teslim edeceğiz” demişti. Ancak, bir yılda yapılması planlanan 7 proje alanındaki konutların sadece iki bölümü tamamlandı ve 16 ay sonra kurayla teslim edildi. Para ile konut yapan TOKİ, depremzedelere borcu ve kaç taksitte ödeyeceklerine dair bir plan belirtmedi ve tapuları da 20 yıl sonra taksitleri bittikten sonra teslim edeceği bilgisini verdi.

ÇATLAKLAR, KIRIK KAPILAR, EKSİK GİDERLER…

Cumhuriyet’ten Mehmet İnmez’in haberine göre, apartmanların otopark kısımlarında çatlaklar olduğu, çamaşır ve bulaşık makinaları giderlerinin olmadığı, borularda kaçak ve kapıların kırık olduğu hataları tespit etti.

Zemin kata inen depremzedeler kolonlar ve duvarlar arasındaki yarıkları görünce endişeye düştü. Beton içerisinden demirlerin çıktığı, içerisinde plastik kutuların betona harç olarak konulduğunu ve su aktığını tespit etti.

DİLEKÇE VERDİLER

Sıfır olarak aldıkları evlerde çok sayıda yapım hatası tespit eden depremzedeler TOKİ’ye kusurların giderilmesi için dilekçe verdi. Depremin etkisini hâlâ atlatamayan depremzedeler sosyal medya üzerinden de yaptıkları paylaşımlar la isyan etti.

‘ZEMİN KATLARDA YARIKLAR VAR’

Depremzedeler “Konutlar tam bir kalitesiz malzeme ve özensiz yapılmış. Devlet paramızla bize ev yapıyor ama kusurlu. Kırık, çatlak, delik ve birçok eksiği var. Bu şekilde evimizi teslim almak zorunda kaldık. En kötü olanı ise zemin kattaki yarıklar. Geçen depremde ölmedik, umarım büyük bir depremde bina altında kalmayız” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version