Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İstanbul Taksiciler Odası Başkanı: Zam yaparsak yolcu azalır, taksi ihtiyacı hissedilmez

Taksiciler Esnaf Odası, İBB’nin düzenlemesini mahkemeye götürüyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 500 tanesi engelli taksisi olmak üzere 5 bin yeni taksi teklifi UKOME’deki bakanlık temsilcilerinin oylarıyla 13. defa reddedildi. Toplantıya İstanbul Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu’nun açıklamaları damgasını vurdu. Aksu, “Takside hak ettiğimiz ücretlendirme yapılırsa, taksi yolcusunda azalma olur, taksi ihtiyacı varmış gibi hissedilmez.” dedi.

İBB, İstanbul genelinde hizmet veren 18 bin 395 taksinin yetersiz olduğunu söyleyerek yeni taksi projesi hazırlamıştı. Proje kapsamında 5 bin yeni taksinin İstanbul’da hizmete girmesi hedefleniyordu. Daha önce de İBB Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında gündeme alınan teklif 12 kez reddedilmişti.

Bunun üzerine İBB teklifi revize etmeye gitti ve 5 bin taksinin 500 tanesinin engellilere tahsis edilmesine karar vererek teklifi yeniden sundu.

Söz konusu toplantıda söz alan Eyüp Aksu, engellilere yönelik taksi teklifi konusunda şunları söyledi: “Bu konuda biraz önce sunumda da gördük Cumhurbaşkanlığımızın strateji ve eylem planı çalışmaları var, Ulaştırma Bakanlığı’mızın çalışmaları var. Eğer biz şimdi engelliler konusunda gerçekten bilimsel bir çalışma yaparak taksi erişiminde bir sıkıntı var ise var olan taksilerin içerisinde ihtiyaç doğrultusunda çalışma usul ve esasları belirlenmek şartıyla bu dönüşümü sağlayabiliriz. Ayrıca zaten İBB ve ilçe belediyeleri böyle bir hizmeti veriyor, verebilir de. Diğer 5 bin plaka sayısının artışına gelince gerçekten bilimsel çalışma da var, İstanbul’da taksi sayısının artışına ihtiyaç yoktur diyoruz.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version