Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Interpol’den Sedat Peker için kırmızı bülten ile arama kararı

Interpol’den Sedat Peker için kırmızı bülten ile arama kararı



Interpol, Türkiye’nin talebi doğrultusunda yurt dışındaki Sedat Peker hakkında 194 ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkardı.

Interpol, Sedat Peker hakkında 194 ülkede kırmızı bültenle arama kararı çıkardı.

1 Şubat 2022 tarihinde çıkarılan kırmızı bülten Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’na bildirildi.

Uluslararası Kriminal Polis Teşkilatı’nın (Interpol), Türkiye’nin talebini kabul ederek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında “kırmızı bülten” çıkardığı kaydedildi.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile düzelen ilişkiler sonrası Türkiye’ye getirileceği iddia edilen Sedat Peker, son olarak Dubai’de bir parkta eşi ve çocuklarıyla birlikte gezerken görüntülenmişti.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 14-15 Şubat’ta düzenlediği BAE ziyaretine İçişleri Bakanı Sleyman Soylu da katılmış, Soylu’nun Peker’i Türkiye’ye getirmek için görüşmelerde bulunmak için BAE’ye gittiği iddia edilmişti.

Interpol’ün İstanbul’da 23-25 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen Genel Kurul’unda başkanlığına hakkında işkence iddiaları bulunan BAE’li Ahmed El Reisi getirilmişti.


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version