Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘suda indirim’ cevabı: Milletimiz karar versin

Erdoğan ‘yaygara’ demişti, İmamoğlu cevap verdi: 1.000 TL’lik faturalar 3 bin TL oldu


AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AKP’li belediyelerden KDV indirimini su faturalarına yansıtması için çağrıda bulundu. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş’tan konuya ilişkin açıklama geldi. İmamoğlu, “Hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin” dedi. Mansur Yavaş ise “Su satış tarifemizde yüzde 8 olan KDV oranı 15 Şubat 2022 tarihinden bu yana yüzde 1 olarak uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu. AKP’li belediyelerin suda yüzde 7 indirim yapacağını belirtirken suda zam oranını belediyelerin belirlediğini dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin zam talebiyle belediye meclisine geldiğini söyleyen Erdoğan, “Sen seçim öncesi, seçim döneminde söz verdiğin ve koltuğa oturunca unutanlardan oldun. Ve şu an itibarıyla de geldin yüzde 125’in üzerinde bir zam talebiyle İstanbul’da işi Meclis’e getirdin ve Meclis’te de arkadaşlarımız bunların bu talebine ‘Evet’ demediler. Şimdi ben buradan diyorum ki Türkiye, AK Parti’li belediyelerin olduğu yerlerde bizler en az yüzde 7 indirim yapmak suretiyle vatandaşlarımızı su parasında aydınlatacağız.” diye konuştu.

MİLLETİMİZ KARAR VERSİN

Ekrem İmamoğlu, Erdoğan’ın sözleri üzerine “Önemli bir bilgilendirme!” yaptı. İmamoğlu, “Suda KDV indirimi yüzde 7 oranında yapıldı ancak Büyükşehir Belediyelerinin su temin maliyeti 1 yılda yüzde 100’den fazla arttı. Elektrik, doğalgaz ve su faturalarınızı yan yana koyun, hangi faturada indirim gerekiyor milletimiz karar versin.” dedi.

ANKARA’DA ZATEN İNDİRİM YAPILMIŞ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili hemşehrilerimiz. Ankara B.Ş B olarak, su satış tarifemizde %8 olan KDV oranı 15.02.2022 tarihinden bu yana % 1 olarak uygulanmaktadır.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version