Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

İmamoğlu: Bu ihanet projesine engel olacağız, Kanal İstanbul’a siyasi ömürleri yetmeyecek

İmamoğlu: Bu ihanet projesine engel olacağız, Kanal İstanbul’a siyasi ömürleri yetmeyecek


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP’nin siyasi ömrünün Kanal İstanbul’u yapmaya yetmeyeceğini söyledi. İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu, “Başından beri ifade ettiğimiz bir şey var. Bu bir rant projesidir. Bunun içinden geçecek tankerin, şilebin veya işte Boğaz’ı tehdit edecek unsurların bertaraf edilmesiyle, uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Kanal manal, ulaşım mulaşım hikaye. Bu ihanet projesini mutlaka engelleyeceğiz. Siyasi ömürleri buna yetmeyecek.” dedi.

Ekrem İmamoğlu, kentin Anadolu yakasındaki su baskınlarını giderecek ve 14 kilometrelik Kurbağalıdere hattı boyunca yaşam vadisine dönüşecek alanda incelemelerde bulundu, gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı.

İBB Teftiş Kurulu, AKP’li Fatma Betül Sayan Kaya’nın İBB tarafından 85 bin Dolar ve 20 bin TL ödenerek ABD’ye yüksek lisansa gönderildiğini tespit etmiş, İBB ise kamu zararını tazmin etmek için savcılığa başvurmuştu. İBB CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Fatma Betül Sayan Kaya’nın İBB’ye 1 milyon TL civarı borcu var. Tahsili için işlem başlattık.” ifadelerini kullanmıştı.

Söz konusu iddialar İBB Başkanı Ekrem İmamoğluna’da soruldu. İmamoğlu, Fatma Betül Sayan’la ilgili soru üzerine şunları söyledi:

FATMA BETÜL SAYAN GİBİ BAŞKALARI DA VAR!

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi, burs verebilir. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, katkı sunabilir. Nasıl burs verir? Örneğini verelim mi? İşte bu sene 53 bin kişiye verdiği gibi. Fiyat, oradaki bedeli açıklar. Öğrenci başı 3 bin 200 lira. Şimdi hanımefendinin yaşını tam bilmiyorum. Ama burada onunla yaşıt, aynı dönemde belki okumuş, belki şu an basında görev yapan ya da başka bir hususta görev yapan birçok insan olabilir. Yani şu geçmez mi aklınızdan? ‘Benim de haberim olsaydı 100 bin dolar burstan, hemen gider başvururdum.’ Milletimizin bu anlamdaki parasını çarçur eden, kul hakkı yiyen hangi unsur varsa açığa çıkarılacak, hesabı sorulacak. Var mıdır başka? Vardır. Hepsi de yavaş yavaş gündeme alınıyor.”

HAYATINIZ ÇAMUR İÇİNDE

“Öyle kibirli kibirli konuşacaksınız, ahlaki hiçbir değeri önünüze koymadan herkese çamur atacaksınız; ama hayatınız çamur içinde olacak, Hayatınız pislik içinde olacak. Bunlara müsamaha göstermeyeceğiz. Devamı da vardır. Allah, her kulu, kul hakkı yemekten korusun. Bakın, bizim için en kıymetli, en değerli husustur kul hakkı. Gerekli işlemler sürüyor. Devamı geliyor.”

KANAL İSTANBUL RANT PROJESİDİR, GÜZERGAHI BİLE PAYLAŞILMIŞ

Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’la ilgili bir soruya ise şöyle cevap verdi: “Başından beri ifade ettiğimiz bir şey var. Bu bir rant projesidir. Bunun içinden geçecek tankerin, şilebin veya işte Boğaz’ı tehdit edecek unsurların bertaraf edilmesiyle, uzaktan, yakından ilgisi yoktur. Burada hesap kitap, birilerinin cebine girecek olan paralardır, kazanılacak paralardır. Oradaki zavallı köylülerimiz, oradaki yerlerinden edilen vatandaşlarımızı da ilgilendiren bir husus değildir. Bakın, o kadar çıkarcı davranılmıştır ki; hatırlarsanız en üst perdeden, en üst ağızdan şu söylenmiştir. ‘Güzergahını bile paylaşmıyoruz. Çünkü, buradaki arsa rantına izin vermeyeceğiz’ denildi. Tam tersine bunun altından şu çıkıyor: Güzergahının paylaşılmadığı doğru. Ama kime? Topluma, vatandaşa. Ama birilerine paylaşıldığı da bugün ortaya çıktı. Ama Ürdün’deki emlakçı ama başka ülkelerdeki bu işten para kazanan kişiler. Ve bunların çoğu Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı da değil.”

SİYASİ ÖMÜRLERİ YETMEYECEK

“İkincisi; bir de para kazanan aracılar var tabii. Bir de bunların tespit edilmesi lazım. Bu aracılar, bu komisyoncular, bu devlet görevlileri kim? Bu siyasiler kim? Bu işe aracılık eden, pazarlamacılık yapan kim? Başından beri tarifim; ‘Bu Beton Kanal işi, bir emlak projesi’ demişimdir. ‘Hazırlarız, yaparız, satarız, para kazanırız.’ Kimi satıyorsun? İstanbul’u satıyorsun. İstanbul’un en kıymetli, en hayati damarı dediğimiz, akan damarı, kanı dediğimiz o güzelim soluk aldığımız alanını peşkeş çekiyorsunuz. Kime? Bir avuç zengin olacak insana. Ne için? İstanbul’un geleceğini mahvetmek için. Yenişehir. Adı bile Yenişehir. Yani adı bile konmuş. Kanal manal, ulaşım mulaşım hikaye. Orada 2 milyon insanın, belki de 2,5-3 milyon insanın İstanbul’a ilave edilmesiyle, İstanbul’un bütün doğal yapısını, bütün kurgusunu bertaraf etmesiyle sonuçlanacak kötülüktür bu, kötülük. Altını çiziyorum. Bunu engelleyeceğiz. Siyasi ömürleri buna yetmeyecek.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version