Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Grup Yorum’dan Betül Varan ve Sultan Gökçek açıklaması: Verilen cezalar hükümsüzdür

Grup Yorum'dan Betül Varan ve Sultan Gökçek açıklaması: Verilen cezalar hükümsüzdür


İstanbul Okmeydanı’nda bulunan İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alınıp tutuklanan Grup Yorum üyeleri Betül Varan ve Sultan Gökçek’e ayrı ayrı 10 yıl 7 ay hapis cezası verildi. Varan ve Gökçek’e ceza verilmesinden ardından Grup Yorum bir açıklama yayınladı.’‘Verilen cezalar hükümsüzdür, biz bu cezaları tanımıyoruz’ başlıklı açıklamada, “Devrimci sanatçılık geleneğini sürdürdükleri, halka gerçekleri anlatmaktan vazgeçmedikleri, bu halkı ve vatanı koşulsuz sevdikleri için bu cezaları aldılar” vurgusu yapıldı. Bu adaletsizliği her yerde teşhir etmeye devam edeceğini belirten Grup Yorum, “37 yıllık tarihimizi ileriye taşıyacağız” ifadeleri kullanıldı.

‘YALAN BEYANLARLA VERİLEN TÜM CEZALAR ADALETSİZCEDİR’

Grup Yorum tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

“Bugün görülen duruşmada Grup yorum emekçileri Sultan Gökçek ve Betül Varan 10 yıl 6 ay hapis cezası aldılar ve tahliye edilmediler. Sadece Grup Yorum üyesi oldukları, halk için sanat yaptıkları, devrimci sanatçılık geleneğini sürdürdükleri, halka gerçekleri anlatmaktan vazgeçmedikleri, bu halkı ve vatanı koşulsuz sevdikleri için bu cezaları aldılar. Bu ülkede halk için sanat yapmak, halkını ve vatanını sevmek ‘SUÇ’! Bu ülkede yasal olan bir kurumda, İdil Kültür Merkezi’nde bulunmak ‘SUÇ’! Bu ülkede faşizmden yana olmayan, halktan yana olan herkes ‘terörist’ ilan ediliyor.

Betül Avrupa’dan vatanına geldiği, vatanı ve halkı için mücadele etmeyi faşizme karşı direnmeyi seçtiği, Avrupa’da “rahat” denilen yaşamı bıraktığı için bu şekilde cezalandırılmak isteniyor. Sultan ise Ölüm Orucu eyleminde hayatını kaybeden, İbrahim Gökçek’in eşi olduğu için cezalandırılmak isteniyor.

BİZ BÜTÜN BUNLARI KABUL ETMİYORUZ. Söylenen sözler, verilen cezalar HÜKÜMSÜZDÜR diyoruz! Sadece bir itirafçının ‘Bu Grup Yorum üyesidir’ demesiyle, sadece halk için sanat yapmakla, sadece hainlerin söylediği yalan beyanlarla verilen tüm cezalar ADALETSİZCEDİR.

Biz ölümüne direndik. Helin ve İbrahim’le adaletsizliğe karşı direndik… Ölüm orucu eylemini, oluşturulan komplo dosyalara, verilen keyfi cezalara karşı yaptık. Kaybedecek hiçbir şeyimiz yok. Büyütmek istediğimiz, yaymak istediğimiz umudumuzdan başka hiçbir şeyimiz yok. Ve biz bu umudu büyüteceğiz. Ne olursa olsun tüm baskılara, saldırılara rağmen, üreterek, direnerek halkın sanatını büyüteceğiz.

KORKULARINIZ BUNDANDIR! Bizden asla bir itirafçı, hain yaratamayacaksınız. Biz halk çocuklarıyız… Bu ülkenin yüz akıyız. Halk bizi bağrına bastı, basmaya da devam edecek. Bizi asla halktan koparamayacaklar.

Bu adaletsizliği her yerde teşhir etmeye devam edeceğiz! BİZİ ASLA BİTİREMEYECEKSİNİZ! ASLA YOK EDEMEYECEKSİNİZ. 37 YILLIK TARİHİMİZİ İLERİYE TAŞIYACAĞIZ. NE PAHASINA OLSUN HER KOŞULDA YAPACAĞIZ BUNU!”

NE OLMUŞTU?

İstanbul Okmeydanı’nda bulunan İdil Kültür Merkezi’ne yönelik polis baskınında gözaltına alınıp tutuklanan Grup Yorum üyeleri Betül Varan ve Sultan Gökçek’e ayrı ayrı 10 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Betül Varan ve Sultan Gökçek’in duruşması Çağlayan Adliyesi’nde 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkemede konuşan Sultan Gökçek “Biz konser turnesine çıkardık, şimdi mahkeme turnesine çıkarıyorsunuz. Biz mahkeme salonları dahil her yeri konser salonuna çeviririz” dedi. Savunmaların ardından mahkeme heyeti Gökçek ve Varan’a ayrı ayrı 10 yıl 7 ay hapis cezası verdi.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version