Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Grup Yorum ‘Sosyalizmin anavatanı’ diyerek Moskova konserini paylaştı, Twitter ikiye bölündü

Grup Yorum 'Sosyalizmin anavatanı' diyerek Moskova konserini paylaştı, Twitter ikiye bölündü


Grup Yorum, Rusya’nın Ukrayna işgalinin 2. gününde Twitter hesabından Moskova’da konser verdiklerini aktardı. Grup, paylaşımlarına, “Grup Yorum olarak sosyalizmin anavatanında, Moskova’da konserimizi gerçekleştirdik!” notunu düştü. 

Grup ayrıca konser sırasında İngilizce bir açıklama yaparak Rusya’ya desteklerini açıkladı. Yapılan açıklamada, “Donbas halkının ABD emperyalizmine, NATO’ya ve faşist Ukrayna hükümetine karşı mücadelesini destekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

ABD’nin bu savaşı Kuzey’de daha fazla güç kazanmak için desteklediği ifade edilen açıklamada, ABD ve NATO ’emperyalist’ ve ‘katil’ olarak nitelenerek “NATO, Sovyetler Birliği’ne ve sosyalizme saldırmak için kurulmuştur” denildi. 

Grup ayrıca konserin başında İngilizce ve Rusça yapılan konuşmanın bir kısmını da video olarak paylaştı.

Videodaki konuşmada “Donbass halkının ABD emperyalizmine, NATO’ya ve Ukrayna faşizmine karşı mücadelesini selamlıyor ve destekliyoruz. ABD emperyalizminin bu savaşı Kuzey’de daha fazla güç kazanmak için desteklediğini biliyoruz. 22-23 ve 25 Ocak tarihlerinde ABD’nin Ukrayna’ya 200 ton silah gönderdiğini biliyoruz. Donbass halkını katleden silahlar ve bombalar NATO imzalı ve ABD yapımıdır.

ABD’nin Ukrayna’da 10 gizli üssünün olduğunu biliyoruz. Peki, neden gizliler? Çünkü meşru değiller, çünkü katiller. ABD emperyalizminin işbirlikçi Ukrayna devletini 2014 yılından beri 2 milyar 700 milyon dolar ile desteklediğini biliyoruz. Neden? Çünkü Rusya’yı kuşatmak istiyorlar. Neden? Çünkü daha fazla kâr elde etmek istiyorlar.

İngiltere’nin Ukrayna’ya 6 tank gönderdiğini biliyoruz. 106 Nazi’nin 37 farklı noktada katliam hazırlığı içindeyken Rusya tarafından durdurulduğunu biliyoruz. Bu eylemler NATO ve Ukrayna devletinin işbirliğiyle hazırlanan eylemlerdir. NATO ise Soveyetler Birliği’ne ve sosyalizme saldırma amaçlı kurulmuştur. NATO’nun başını çeken ve saldırıları gerçekleştiren ABD’dir. ABD’nin 157 ülkede 702 askeri üssü var. Bu ne demek? Harry Truman 1946’da ‘Amerikan sistemi bir dünyaq sistemi olmadan yaşayamaz’ diyordu. Amerikan sisteminin başka ülkeleri işgal edip sömürmeden yaşayamayacağı anlamına geliyor” ifadeleri kullanıldı.

Bu paylaşımları Twitter’da en çok konuşulanlar arasına girerek “Trend Topic (TT)” oldu. Grubun paylaşımlarına destek verenler de, tepki gösterenler de oldu. 

Bir Twitter kullanıcısı “Sosyalizm ile uzaktan yakından ilgisi kalmamış,bir dikta rejimine dönüşmüş ve haksız olduğu herkes tarafından kabul edilen savaşı başlatan ülkede,konser vermenin savunulacak bir tarafı yok” yorumunu yaptı.

Diğer kullanıcılar ise “Ukrayna’da ölen insanlar halk değil mi”; “Sadece memleketinize değil, insanlığa da düşmansınız” diye tepki gösterdi.

Bir başkası ise “Grup yorum üyesi arkadaşlara tavsiyemdir: Şu yorumlara aldanıp da yaptığınız bu güzel şeye tukaka demeyin. Sosyalist gruplar çağırmış gitmişsiniz. Bunda fenalık yok. Sizi anlamakta zorlanıyorlar bunlar veya art niyetli. Siz halkın sanatçılarısınız. Sizi seviyoruz” dedi.

Bir diğer kullanıcı da “Konser iki ay önceden, Rus sosyalistlerin davetiyle düzenlenmiş. Ukrayna saldırısından bir gün önce yapılmış. Konserin içeriği Donbas halkıyla dayanışma. Ukrayna faşist yönetimi aylardır Donbas halkına zulüm ediyor. Rus ordusu, NATO ve bir cümle suç orduları dağıtılsın” dedi.

ARKAN: HERHANGİ BİR DEVLETİN YANINDA OLMAK İYİ BİR ŞEY DEĞİLDİR 

Tartışmaya, şarkıcı Hüsnü Arkan da Twitter’dan katıldı.

Konserde yapılan bir açıklamayı alıntılayan Arkan “Herhangi bir devletin yanında olmak iyi bir şey değildir” yorumu yaptı.

Twitter’daki tepki ve desteklerin bir kısmı şöyle oldu:

 

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version