Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Geri itme’ faciasında ölü sayısı 19’a yükseldi! Yunan Bakan Türkiye’yi suçladı

‘Geri itme’ faciası; darp edilip gönderilen 12 mülteci donarak öldü


Edirne Valiliği, İpsala ilçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanistan tarafından geri itildiği için donarak ölen göçmen sayısının 19’a yükseldiğini açıkladı.

Dün İpsala’da yaşanan korkunç olayda Yunanistan güvenlik güçlerince darp edilerek Türkiye’ye geri itildiği iddia edilen 24 mülteciden 12’sinin donarak öldüğü ortaya çıkmıştı.

Edirne Valiliği’nden yapılan açıklamada, ‘‘İpsala ilçemizde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak hayatını kaybeden göçmenlerin bulunduğu bölgede dün ve bugün devam eden arama ve kurtarma faaliyetlerinde cansız bedenine ulaştığımız göçmen sayısı maalesef 19’a ulaşmıştır. Kamuoyuna üzüntü ile duyuruyoruz.’’ ifadeleri kullanıldı.

“O GÖÇMENLER YUNANİSTAN SINIRINA ULAŞMADI”

Mültecilerin donarak can vermesinde Türkiye’yi suçlayan Yunan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis hayatını kaybeden mültecilerin Yunanistan’a ulaştıkları ya da geri itildiklerine ilişkin herhangi bir iddianın tamamen asılsız olduğunu öne sürdü.

Yaşanan trajik olayla ilgili açıklama yapan Yunan Bakan Mitarakis, “Söz konusu göçmenler, hiçbir zaman Yunan sınırına ulaşmadılar. Türkiye başkalarını suçlayacağına sorumluluklarını üstlenmelidir. Temelsiz iddialarda bulunacağına, yükümlülüklerini yerine getirerek bu tehlikeli seyahatleri engellemelidir” dedi.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version