Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

‘Geri itme’ faciası; darp edilip gönderilen 12 mülteci donarak öldü

‘Geri itme’ faciası; darp edilip gönderilen 12 mülteci donarak öldü


Yunanistan’da güvenlik güçlerinin darp ederek Türkiye’ye geri ittiği iddia edilen 24 mülteciden 12’sinin donarak öldüğü ortaya çıktı. İpsala’da yaşandığı ileri sürülen olaya ilişkin sosyal medyaya yansıyan fotoğraflar korkunç.

Edirne Valiliği 9 göçmenin cansız bedenlerine ulaşıldığını açıkladı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise donan göçmen sayısının 12 olduğunu söyledi.

Edirne Valiliği, İpsala ilçesinde donarak ölen 9 göçmenin cansız bedenine ulaşıldığını açıkladı. Donma riski olan bir göçmenin ise Keşan Devlet Hastanesi’ne sevk edildiği belirtildi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Yunanistan sınır birlikleri tarafından geri itildikleri iddia edilen 22 göçmenden 12’sinin donduğunu söyledi.

Valilik açıklaması şu şekilde: “02.02. 2022 günü İpsala Ilçesi Paşaköy Köyü Mandakoru mevkiinde Yunanlılar tarafından geri itilen ve donarak vefat eden 9 göçmenin cansız bedenine ulaşılmıştır. Donma riski altındaki bir göçmen ise kurtarılarak Keşan devlet Hastanesi’ne sevk edilmiştir. Tıbbi yardım ihtiyacı olabilecek göçmenler için bölgedeki arama tarama faaliyetlerimiz devam etmektedir. Konuyla ilgili adli soruşturmaya başlanmıştır. Kamuoyuna üzüntüyle duyurulur.”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version