Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Finlandiya ve ABD arasında F-35 anlaşması imzalandı

Finlandiya ve ABD arasında F-35 anlaşması imzalandı


Finlandiya yönetimi, geçen yıl aaralık ayında ABD’li Lockheed Martin şirketinden F-35 savaş uçağı alımı için görüşmelere başlamıştı. Hükümeti anlaşmanın bugün imzalandığını duyurdu. Finlandiya Savunma Kuvvetleri anlaşmanın, F-35 savaş uçakları ile birlikte yedek parça ve eğitim programını da kapsadığını bildirdi. havadan havaya mühimmat için de yılın ilerleyen dönemlerinde ayrı bir anlaşma yapılacağı da aktarıldı.

Euronews’de yer alan habere göre; Finlandiya hükümeti, ABD’den savaş uçağı satın alınması kararının, Batı ile Rusya arasında Ukrayna konusunda yaşanan mevcut krize yönelik bir yanıt değil, ülkenin savunmasını güçlendirmeye yönelik uzun vadeli planların bir parçası olduğunu bildirdi.

Finlandiya’nın Washington Büyükelçisi Mikko Hautala, “Bu, uzun vadeli planlamamızın bir parçası ve mevcut durumla hiçbir ilgisi yok” açıklamasında bulundu.

Başbakan Sanna Marin, geçen ay yaptığı açıklamada, ülkesinin şu anda NATO’ya katılmak için bir planı olmadığını, ancak katılma hakkını saklı tuttuğunu dile getirmişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version