Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fehmi Koru ne ima ediyor: Yaşanacaklara yürek dayanamayabilir

Fehmi Koru ne ima ediyor: Yaşanacaklara yürek dayanamayabilir


Deneyimli gazeteci Fehmi koru, seçimlere kadar ki ara dönemde muhtemel adayların Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun maruz kaldığı gibi saldırılara uğrayacaklarını belirterek ‘Yaşanacaklara yürekler dayanamayabilir.’ dedi.

Koru, ‘Melek’ olsa aday, onu bile harcayacak bir ortam var siyasette… İktidar cephesinin eline su dökecek kadar mahir değil muhalefet.Önümüzdeki günlerde 2018, 2019, 2020 ve 2021’den yeni malzemeler de ortaya çıkacaktır. MOBESE kayıtları ne ki…Yaşanacaklara yürekler dayanamayabilir.’ ifadelerini kullandı.

Fehmi Koru şunları yazdı:

İmamoğlu İstanbul büyükşehir başkanlığını kazanıp göreve başladığı ilk günden beri, bazı çevreler tarafından, cumhurbaşkanlığı seçiminde partisi CHP’nin adayı olarak görülüyor. Özellikle de CHP içerisinde onu doğal aday olarak görenler sayıca fazla.

Lokantada İngiliz büyükelçiyle buluşması onun adaylığını zayıflatmayı da hedefliyor.

Yapılacak seçimde, Millet İttifakı’nın, en fazla oya ve milletvekiline sahip paydaşı olan CHP’nin içinden birini aday göstermesi karşı cephe tarafından hararetle isteniyor.

Aylar öncesinden “Cumhur İttifakı’nın adayı belli, Millet İttifakı’nın adayı kim olacak?”merakını köpürten iktidar cephesi.

CHP’den biri aday olacaksa akla hemen gelen üç isim var: Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş…

İktidar cephesinin “Millet İttifakı’nın adayı şimdiden açıklanmalı” beklentisinin üzerlerinde etkili olduğu CHP’li bir kesim de bulunuyor; onların ısrarıyla aday olabileceği beklentisini güçlendiren açıklamalar yapmaya başlamıştı Kılıçdaroğlu…

Sonucunu hep beraber gördük, önümüzdeki günlerde de göreceğiz.

Bu ara dönemde aday olarak ismi ortaya atılan herkes, Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu’nun şimdilerde muhatap edildiği türden saldırılara uğrayacaktır.

‘Melek’ olsa aday, onu bile harcayacak bir ortam var siyasette.

Gündem belirlemede muhalefetin iktidara fark attığı yolunda iyimser görüşler dillendirilmeye başlamıştı; ama ne görüyoruz, ‘cambaz’ yöntemini yetkinlikle ve iştahla kullanmakta iktidar cephesinin eline su dökecek kadar mahir değil muhalefet.

Önümüzdeki günlerde 2018, 2019, 2020 ve 2021’den yeni malzemeler de ortaya çıkacaktır.

MOBESE kayıtları ne ki…

Yaşanacaklara yürekler dayanamayabilir.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version