Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Fehmi Koru: İktidarı ve muhalefeti ile Türkiye yeni gelişmelere hazır olmalı

Koru: Netanyahu da “Göreceksiniz, kuramayacaklar” beklentisi içerisindeydi


Deneyimli gazeteci Fehmi Koru, NATO genel sekreteri Jens Stoltenberg’in ‘yüzyılın en büyük savaşı’ olacağını söylediği Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimi sonrasında yeni bir dünya düzeni kurulacağını belirterek Türkiye’nin yeni döneme hazırlıklı olması gerektiğini yazdı.

Koru, ‘Ukrayna’da kıvılcımı atılan yeni savaş da bir gün sona erecektir ve ardından büyük ihtimalle ‘yeni dünya düzeni’ denilebilecek değişiklikler de zuhur edecektir… Türkiye’nin çatışmanın duracağı döneme bugünden hazırlıklı olması gerekiyor.’ ifadelerini kullandı.

Fehmi Koru şunları yazdı:

NATO genel sekreteri Jens Stoltenberg Rusya’nın Ukrayna’yı işgal girişimine “Bu bir Avrupa savaşıdır” teşhisini koydu ve ‘yüzyılın en büyük savaşı’ olacağını da vurguladı.

Beklentilerin aksine, ABD’nin başını çektiği Batı blokunun, ülkeleri ve NATO ile Avrupa Birliği gibi kurumsal yapılarıyla, böyle bir savaşa hazırlıklı olduğu anlaşılıyor.

Rusya’nın da, kendisine yönelecek tepkilere ve savaşın istediği istikamette cereyan ettiğini göstermeye yarayacak algı operasyonuna hazırlıklı olduğunun emareleri var.

Winston Churchill’in, İngiltere başbakanı olarak yakından tanıklık ettiği İkinci Dünya Savaşı sırasında, “Gerçek henüz postallarını giyememişken yalan dünyanın yarısını dolaşmıştır bile” dediği bilinir.

Gerçekten bir ‘Avrupa savaşı’ halini alacaksa, Ukrayna’da kıvılcımı atılan yeni savaş da bir gün sona erecektir ve ardından büyük ihtimalle ‘yeni dünya düzeni’ denilebilecek değişiklikler de zuhur edecektir.

Türkiye’nin çatışmanın duracağı döneme bugünden hazırlıklı olması gerekiyor.

Ekonomide yaşanan dev sorunlar önümüzü görmeyi zorlaştıracaktır.

Sorunların ortadan kalkmasına, hiç değilse hafiflemesine yarayacak adımlar atmak zorunda ülkemiz; yeniden demokratik, özgürlüklere saygılı bir hukuk devleti haline gelerek bu yolda ilk adım atılabilir.

Birinci Dünya Savaşı sonrasında Türkiye Cumhuriyeti ile akıllıca adım atılmıştı.

İkinci savaş sonrasında seçenekler arasında en doğrusu tercih edilebilmişti.

Afganistan savaşı sonrasında da, Türkiye, anayasasında yer alan ‘laiklik’ ilkesi ile kendisini İslam Dünyası içerisinde ‘farklı’ bir konuma taşıyarak yeni durumdan yararlanmayı yine bildi. AK Parti’yi iktidara o hava taşıdı.

Şimdi tanığı olduğumuz ‘yüzyılın savaşı’ da ülkemizi bir şeylere zorlayacaktır.

İktidarı ve muhalefeti ile ülkemiz gelişmelere hazır olmalı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version