Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Donbass’ta saldırı: 2 Ukrayna askeri hayatını kaybetti

Donbass'ta saldırı: 2 Ukrayna askeri hayatını kaybetti


Rusya ile Ukrayna sınırları arasında yaşanan gerilimde ölüm ve yaralanma haberleri gelmeye devam ediyor.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, Donbass bölgesinde Rusya yanlısı ayrılıkçıların açtığı ateş sonucu 2 Ukrayna askerinin hayatını kaybettiğini ve 4 askerin yaralandığını açıkladı. Açıklamada ayrıca Rusya yanlısı ayrılıkçıların 70 kez ateşkes ihlali yaptığı belirtildi.

İLGİLİ HABER

Donetsk: Ukrayna tarafı Donbass’ta güçlerini artırmaya devam ediyor

Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Puşilin, Ukrayna’nın Donbass’ta güçlerini ve teçhizatlarını artırmaya devam ettiğini belirterek ‘Hazır olmamız gerekiyor’ açıklamasını yaptı.

AA’nın haberine göre Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nin açıklamasında Donbas’ın Novotroyske, Granitne, Vodyane, Şırokine, Krımske, Troyske ve Bolotone bölgelerinin de aralarında olduğu farklı bölgelerde ayrılıkçılar tarafından açılan ateş sonucu Ukrayna ordusundan 2 askerin yaşamını yitirdiği, 4’ünün ise yaralandığı bilgisi verildi.

Öte yandan Ukrayna’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Donetsk Halk Cumhuriyeti lideri Denis Puşilin, 18 Şubat 2022’de Donbass’taki durumun giderek tırmanması nedeniyle başta kadınlar, çocuklar ve yaşlılar olmak üzere bölge sakinlerini kitleler halinde Rusya’ya tahliye etmeye başladıklarını duyurmuştu. Donetsk Halk Cumhuriyeti’nin Ateşkes Kontrol ve Koordinasyon Ortak Merkezi Temsilcisi Ruslan Yakubov da Ukrayna ordusunun defalarca kez ateş açtığını açıklamış, “Saat 12:00 itibarıyla Ukrayna ordusu topraklarımıza farklı kalibrede 169 havan ve top mermisi ile 122 el bombası fırlattı” demişti.

İLGİLİ HABER

Donetsk: Ukrayna ateşe devam ediyor, bölge sakinlerini Rusya’ya tahliye etmeye başladık

Donbass’taki durumun tırmanması nedeniyle Donetsk sakinlerinin Rusya’ya tahliye edilmeye başlandığı duyuruldu.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version