Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

CHP, faturalar için eylemde: Zamlar geri alınana kadar sokaktayız

CHP, faturalar için eylemde: Zamlar geri alınana kadar sokaktayız


Ana muhalefet partisi fahiş elektrik ve doğalgaz faturaları için sokağa indi. Türkiye’de 81 il ve İstanbul’da 39 ilçede eş zamanlı basın açıklaması yapıldı. İstanbul’daki basın açıoklaması Sultanbeyli’de gerçekleştirildi. CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, fahiş zamlar geri alınana kadar eylemlerinin süreceğini açıkladı. Kaftancıoğlu, “İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı açıklama yapıldı. Bu dakikadan itibaren CHP’nin bütün kademeleri zamlar geri alınıncaya kadar sokakta olacak.” dedi.

SARAY SOSYETESİ VATANDAŞI UNUTTU

Canan Kaftancıoğlu, basın açıklaması öncesinde kısa bir konuşma yaptı. Sultanbeyli esnaflarının durumundan bahsetti. Kaftancıoğlu, “Bosna Bulvarı’ndaki esnafımızın yüzünden düşen bin parça. Bir esnaf faturalarını gösterdi bana. ‘Biz artık gece gündüz bu faturaları düşünüyoruz. Kiralarımızdan daha fazla elektrik faturalarımız.’ dedi. Artık dolapları kapattığını söyledi. ‘Böyle giderse dükkanı da kapatmam yakındır’ dedi. Siyaset vatandaşın sorunlarını çözmek için yapılır. Ne yazık ki bugün ülkemizde adına Saray sosyetesi dediğimiz birileri vatandaşı unutmuş. Kendisi aydınlıkta, zevkusefa içindeyken vatandaş yokluğa ve zamlara mahkum edilmiş durumda. Bugün Türkiye genelinde eş zamanlı bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Zamlar geri alınıncaya kadar -özellikle elektrik zamları-, vatandaşımızla buluşmaya devam edeceğiz.” dedi.

ESNAF: BÖYLE GİDERSE DÜKKANI KAPATACAĞIM

Canan Kaftancıoğlu, daha sonra mikrofonu orada bulunan bir esnafa verdi. Mikrofonu alan bir esnaf, “Elektrik faturam 1.000 TL geldi. Doğalgazım 1.200 lira geldi. Ben bunları nasıl ödeyeceğim. Perişanız.” ifadelerini kullandı.

KAFTANCIOĞLU: FAHİŞ ZAMLARI DERHAL GERİ ALINMALI

Ardından basın açıklaması yapan Kaftancıoğlu, şunları söyledi:

  • Her şeye durmaksızın zam yapılıyor. Kaybeden kim, 84 milyon. Elektrikte kademeli soygunun mağduru yine işçi, yeni esnaf yine vatandaş oldu. Dar gelirlilere destek olacaklarını söyledikleri ilk kademeye bile yüzde 52 zam yaptılar.
  • Elektrik insan hakkıdır. Ödenebilir bir ücreti olmalıdır. CHP olarak vatandaşlarımızı yaşadıkları enerji buhranından çıkarılacak acil uygulamaların hemen hayata geçirilmesi çağrısı yapıyoruz. Karakış fonu derhal kurulmalı ve dar gelirli vatandaşlarımıza fatura desteği sağlanmalıdır.”
  • Elektrik ve doğalgazda fahiş zamlar derhal geri çekilmeli, 2021 yılı tariflerine geri dönülmelidir. KDV ve ÖTV’nin hiç değilse kış aylarında sıfırlanması sağlanmalıdır.
  • Aralık 2021-Ocak 2022 döneminde vatandaşlarımızdan tahsil edilen elektrik tüketim bedelleri vatandaşlarımıza iade edilmelidir. İktidarımızda ekonomik buhrana da enerji buhranına da tümüyle son verecek tüm adımları atacağız.
  • İstanbul’un 39 ilçesinde eş zamanlı açıklama yapıldı. Bu dakikadan itibaren CHP’nin bütün kademeleri zamlar geri alınıncaya kadar sokakta olacak.
  • Önümüzdeki günlerde bir ‘Zam Müzesi’ açacağız. Biz vatandaşımızın bu derdini sağır kulaklar duyuncaya kadar gece gündüz çalışacağız, bu zamların geri alınmasını sağlayacağız. Bu zamları vatandaşa gönderen iktidara ilk seçimde de faturayı keseceğiz.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version