Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden, Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar açıkladı: ABD, NATO’nun her karışını savunacak

Biden, Rusya’ya karşı yeni yaptırımlar açıkladı: ABD, NATO’nun her karışını savunacak


ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna’ya saldırısı nedeniyle Rusya’ya uygulanacak yaptırımları  açıkladı. Biden, Rusya’nın dolar, Euro ve yen cinsinde işlem yapmasının kısıtlanacağını duyurarak, Rus ordusunun finansmanını engellemeyi planladıklarını açıkladı.

Biden, “Aralarında VTB de bulunan 4 Rus bankasına yaptırım uygulanacak” dedi. Biden, yaptırım uygulanan bankaların ABD’de 1 trilyon dolardan fazla varlıkları olduğunu belirtti.

Diğer yandan Biden, ABD güçlerinin Ukrayna’da Rusya ile çatışmada “yer almayacağını” tekrarladı. Biden, “Güçlerimiz Avrupa’ya Ukrayna’da savaşmak için değil, NATO müttefiklerimizi savunmak ve doğudaki müttefikleri güvence altına almak için gidiyor” dedi ve ekledi: “ABD, NATO topraklarının her karışını Amerikan gücünün tüm gücüyle savunacak.”

Biden Rus elit ve ailelerinin de yaptırım listesine ekleneceğini belirtti. Biden ayrıca ABD’nin Almanya’ya daha fazla asker de göndereceğini ve gerektiği takdirde NATO’nun kolektif savunma maddesi olan 5. maddenin de gerekliliklerini yerine getireceklerini bildirdi.

Biden’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

175 bin asker Ukrayna sınırına yığıldı. Putin her türlü iyi niyetli çabayı reddetti. Uluslararası hukukun ihlal edildiğini gördük. ‘Ukrayna kimyasal silahlar kullanacakmış, soykırıma hazırlanıyormuş’ gibi iddialar gördük. Burada iki yeni bağımsız cumhuriyet egemen Ukrayna topraklarda Rusya tarafından tanındı.

RUSYA’YA DÖVİZ YAPTIRIMI

“NATO HİÇ OLMADIĞI KADAR BİRLİK İÇERİSİNDE”

“ELİMİZDEKİ TÜM ARAÇLARI KULLANACAĞIZ”

“ZELENSKİY İLE GÖRÜŞTÜM, KENDİSİNE TEMİNAT VERDİM”

“YAPTIRIMLARIN SWIFT’TEN ÇOK DAHA CİDDİ SONUÇLARI OLACAK”

“PUTİN SOVYETLER BİRLİĞİ’Nİ YENİDEN KURMAK İSTİYOR”

“RUSYA İÇİN SOĞUK VE ZOR BİR GÜN OLACAK”

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version