Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Biden: Putin ile diplomasiye devam için mutabık kaldık, diplomatik çabalarımız devam edecek

ABD Başkanı Biden, 768 milyar dolarlık savunma bütçesini onayladı

ABD Başkanı Joe Biden, Rusya ile Ukrayna arasındaki gerginliğe ilişkin açıklama yaptı. Biden, “Putin ile diplomasiye devam için mutabık kaldık, diplomatik çabalarımız devam edecek. Rusya askerlerini çektiğini söylüyor ancak biz bu durumu daha göremedik” dedi.

Biden’ın açıklamalarından satır başları;

“Putin ile diplomasiye devam için mutabık kaldık, diplomatik çabalarımız devam edecek. Rusya askerlerini çektiğini söylüyor ancak biz bu durumu daha göremedik

Ukrayna Rusya’yı tehdit etmiyor. NATO, Ukrayna’ya füze konuşlandırmıyor. Rus vatandaşlara seslenmek istiyorum, siz bizim düşmanımız değilsiniz.

Ukrayna’daki bütün Amerikalıların ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunuyoruz. Hiç şüpheniz olmasın ki ABD NATO ülkelerinin her bölgesini savunacak. NATO’nun doğu kanadını güçlendirmeye çalışıyoruz. Eğer Rusya herhangi bir harekete geçerse biz de müttefiklerimizle harekete geçeceğiz.

ABD halkı için demokrasiyi savunmak her zaman önem taşımıştır. Eğer Rusya Ukrayna’ya saldırırsa harekete geçmeye hazırız. Biz NATO müttefiklerimizle beraber ortak yanıt vereceğiz. Rusya ile ortak geçmişimizden yola çıkarak diplomasiyi seçebiliriz. Biz özgürlüğü savunuyoruz.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version