Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Basın Konseyi, katledilişinin 43. yılında Abdi İpekçi’yi anıyor

Basın Konseyi, katledilişinin 43. yılında Abdi İpekçi'yi anıyor


Basın Konseyi, 1 Şubat 1979’da düzenlenen suikastta katledilen Abdi İpekçi’nin ölümünün 43. yılında yazılı açıklama yayımladı.

Aradan geçen 43 yılda suikastin azmettiricisi ve planlayanlarının ortaya çıkarılamadığı ve İpekçi suikastinin üzerindeki sis perdesinin aydınlatılmadığı vurgulanan açıklamada “Abdi İpekçi’yi unutmadık, unutmayacağız” denildi.

Basın Konseyi’nin  açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

“Basınımızın unutulmaz ismi, Milliyet gazetesinin efsane genel yayın yönetmeni Abdi İpekçi’yi, karanlık odaklar tarafından katledilişinin 43’üncü yıldönümünde saygı ve özlemle anıyoruz.

O, ilkeli ve dürüst gazetecilikten ödün vermedi, hep halkın gerçekleri öğrenmesini önceledi. Evrensel gazetecilik ilkelerini uygulayarak  ‘Abdi İpekçi ekolünü’ yarattı, getirdiği yeniliklerle Türk basınına damgasını vurdu. Yönettiği gazeteyi ülkenin en güvenilir gazetesi yaptı.

Abdi İpekçi, basında sağduyunun sesiydi. Demokrasinin, ifade ve basın özgürlüğünün yılmaz savunucusuydu. Sadece ülkesinde değil, yurt dışında da tanınan ve uluslararası basın meslek kuruluşlarında görev alan ünlü bir gazeteciydi.

Halkın gerçekleri öğrenmesinden korkan karanlık odaklarca hedef seçilen Abdi İpekçi, 1 Şubat 1979 günü alçakça düzenlenen suikastta, sefil bir tetikçinin kurşunlarıyla yaşamdan koparıldı. Suikastın azmettiricisi ve planlayanları, aradan geçen bunca yılda maalesef ortaya çıkarılamadı, İpekçi suikastındaki sis perdesi aydınlatılmadı.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version