Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Bakan Dönmez: 130 bin vakıf ve derneğin faturası mesken tarifesine dönüşecek

Erdoğan ve Bahçeli’nin istediği ‘suda KDV indirimi’ Ankara’da 3 gündür uygulanıyormuş


Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun elektrik zamlarının geri alınıncaya kadar faturalarını ödemeyeceği yönelik çıkışına yanıt vererek, “Bunun bir politika aracı olarak kullanılmasını doğru bulmam.” dedi.

Bakan Dönmez, yapacakları düzenleme ile 130 bin civarından dernek ve vakıfın elektrik tarifesini meskene alacaklarını belirterek, “Neredeyse yarı yarıya yakın indirim söz konusu olacak. Cemevleri de bu uygulamayla birlikte bu ucuz tarife dilimden yararlanmış olacaklar. Mesken grubunda ibadethaneler vardı. Şimdi dernek, vakıf ve cemevleri gibi sivil toplum kuruluşları da bu gruba dahil edilmiş oldu.” dedi.

Meskenlerin yüzde 64-65’inin indirimli grupta yer aldığına işaret eden Dönmez, şöyle devam etti: “Aylık ne kadar kilovatsaat olmasına ilişkin verileri topluyoruz. Meskende yüzde 64-65’ini kapsıyoruz indirimli tarife grubunda. (Ticarethaneler) Burada da amacımız, yüzde 65’ini indirimli tarife grubunda karşılayacak bir çalışmadır. Dolayısıyla bu küçük işletmeler, o kadarlık tüketimden dolayı bir indirimden yararlanmış olacaklar. Meskende olduğu gibi ticarethanelerde de iki kademeli bir tarife olacak.”

Dönmez, elektrik faturalarının vatandaşın üzerinde sıkıntı ve zorluk oluşturduğuna işaret ederek, “Onun için de çare arıyoruz” ifadesini kullandı.

Dönmez, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun zamlar geri alıncıya kadar elektrik faturasını ödemeyeceğine işaret ederek, şöyle devam etti: “Bu işle alakalı düzenlenmiş kurallar var. Ben de elektrik faturamı ödemesem, elektrik şirketi hiç gözümün yaşına bakmaz ve elektrik hizmetini keser. Yani siz markete girdiniz, alışveriş yaptınız ama parayı ödemeden çıkacağım diyorsunuz. Bunun bir politika aracı olarak kullanılmasını doğru bulmam.”

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version