Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Almanya’dan Kavala davası için ‘keyfiyet’ tepkisi

Almanya'dan Kavala davası için 'keyfiyet' tepkisi


Tutuklu iş insanı Osman Kavala hakkında bugün görülen davada da tahliye kararı çıkmamasına Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor’un yanı sıra Alman hükümetinden de tepki geldi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre, Alman hükümetinin İnsan Hakları Politikası Sorumlusu Luise Amtsberg yaptığı yazılı açıklamada hükümete “keyfiyet” ve “hukuk devleti ilkesini aşındırma” suçlamasında bulundu.

Açıklamada, “Hukuk devleti ilkesi, her bireyin devletin keyfi uygulamalarına karşı etkin korunmasına duyulan güven anlamına gelmektedir” ifadesine yer verilerek Kavala’nın Türkiye’de dört yılı aşkın bir süredir devam eden tutukluluğunun bu güveni aşındırdığı kaydedildi. Avrupa Konseyi Bakanlar Konseyi’nin başlattığı ihlal süreci çerçevesinde konunun yeniden AİHM’e taşındığını hatırlatan Amtsberg, “Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi kapsamındaki yükümlülüklerini yerine getirmek Türkiye’nin elindedir ve bunu yapması da doğru bir adım olacaktır. Duruşmayı ve diğer gelişmeleri bu inançla takip edeceğim” dedi.

İLGİLİ HABER

AP Türkiye raportörü Amor’dan Kavala’ya destek: Tüm bu hileler gerçeği saklamaya yetmez

Avrupa Parlamentosu Türkiye raportörü Nacho Sanchez Amor, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Osman Kavala davası ile ilgili eleştirilerini aktardı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version