Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Aleyna Çakır davasında Ümitcan Uygun’a dört yıl 10 ay hapis cezası

Aleyna Çakır davasında Ümitcan Uygun’a dört yıl 10 ay hapis cezası


Kamuoyunda Aleyna Çakır olarak bilinen Sema Esen’in ölümüne ilişkin davada yargılanan Ümitcan Uygun’a verilen ceza belli oldu.

Mahkeme, “konut dokunulmazlığını ihlal”, “tehdit” “kişisel verileri hukuka aykırı ele geçirme” ve “bilişim sistemine usulsüz girme” suçlarından Ümitcan Uygun’a dört yıl 10 ay hapis cezası verdi.

Mahkeme, Uygun’a takdir indirimi ise uygulamadı.

DARP GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Aleyna Çakır olarak bilinen 21 yaşındaki Sema Esen, 4 Haziran 2020’de Ankara’nın Keçiören ilçesindeki evinde bornoz kuşağıyla kendini tavana asarak intihar etmiş şekilde ölü bulunmuştu. Aleyna Çakır’ı cansız bedenini erkek arkadaşı olduğu belirtilen Ümit Uygun’un bulduğu iddia edilmişti.

Aleyna Çakır’ın, Ümitcan Uygun tarafından bayılana kadar darp edilip, yerde hareketsiz yatarken çekilmiş görüntüleri ortaya çıkmıştı.

SPERM ÖRNEKLERİ UYGUN’LA EŞLEŞMİŞTİ

Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, Aleyna Çakır’ın asılması sonucu hayatını kaybettiği belirlenmişti. Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi raporu ile Aleyna Çakır’da tespit edilen doku ve sperm örneğinin, Ümitcan Uygun’un DNA’sı ile uyumlu olduğu tespit edilmişti. Ümitcan Uygun mahkemede Aleyna Çakır’ı darp ettiğini itiraf etmişti.

Serbest Görüş:

ESRA HANKULU DA ÖLÜ BULUNMUŞTU

Öte yandan 5 Ağustos 2021’de tutuksuz olarak yargılanan Ümitcan Uygun ile aynı evde kalan 25 yaşındaki Esra Hankulu isimli genç kadın da ölü bulunmuştu. Esra Hankulu’nun ölü bulunmasıyla ilgili gözaltına alınan Ümitcan Uygun, “kasten öldürme” suçundan tutuklanmıştı.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version