Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Ahmet Davutoğlu: O altılı masa, milletimize güven ve umut vermiştir

Ahmet Davutoğlu: O altılı masa, milletimize güven ve umut vermiştir


Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 6 siyasi parti liderinin aynı masa etrafında toplanmasının gelecek adına umut verici olduğunu söyledi. Davutoğlu, “Sayın Bahçeli de sayın Erdoğan da bundan rahatsız oldu. 6’lı masayı hafife almaya çalıştılar. Bu diyalog ve uzlaşma zeminini bozmaya gayret ettiler. Bu masa milletimize güven, gelecekle ilgili umut vermiştir.” dedi.

BUGÜNLERE İKTİDARIN CEHALETİYLE GELİNDİ

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Gelecek Buluşmaları Yıllık Değerlendirme Kampı Kapanışı programında konuştu. Davutoğlu, “Türkiye’de büyük bir yangın var. Halkımız açlık sınırında yaşamanın çilesini çekiyor. Aydınlarımız, düşünürlerimiz, yazarlarımız, akademisyenlerimiz baskılardan şikâyet ediyor. Kendisini dış mihraklara dayamış, dışarıdan 3-5 milyar dolar swap alabilmek için dış mihrakların önünde boyun eğen iktidarın beceriksizleri, cehaleti ve yanlış politikalarıyla bugünlere gelindi. ” diye konuştu.

Ahmet Davutoğlu’nun konuşmasından bazı bölümler şöyle:

İKTİDAR, VATANDAŞI BİRBİRİNE TAHRİK EDEREK AYAKTA DURUYOR

“Bugün iktidar vizyonya, düşünceyle, politikayla ayakta durmuyor. Bugün iktidar, korkularla dürtülerle, vatandaşı birbirine karşı tahrik ederek ayakta durmaya çalışıyor. Muhafazakar kesime dönüp 28 Şubat sonrasındaki kazanımların kaybedilme korkusu yayarak desteğini sürdürmeye çalışıyor. En çok da kendi ürettiği rantiye sınıfını kollayan bir iktidarla karşı karşıyayız.”

6 SİYASİ PARTİ, PARLAMENTER SİSTEM ÖNERİMİZİ ONAYLADIK

“Son dönemde 6 siyasi partinin bir araya gelerek genel başkanları olarak güçlü bir açıklamayla, parlamenter sistem önerimizi onayladık. O masa ortaya çıkan tabloyla milletimize şu mesajı vermiştir: Kimsenin sizi korkutmasına izin vermeyin, biz buradayken, din ve vicdan özgürlüğü asla tehdit edilemez.”

CUMHURİYET TARİHİNİN EN GENİŞ KAPSAMLI UZLAŞI MASASI

“Asla kimse bir daha 28 Şubat rüyası göremez. Kimse 28 Şubat üzerinden de yolsuzlukları örtemez. O masada cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin tek adama dayalı yaklaşımı yerine ortak aklı devreye sokan ve demokrasi tarihinin en geniş kapsamlı uzlaşı masası ortaya çıktı.”

AK PARTİ’NİN TABANI BİZİM TABANIMIZ

“Bizim 6 liderin bir araya gelerek verdiği uyum, diyalog, güven tablosu karşısında karşımızda da bir altılı masa var. O altılı masa köşeli bir masa. Herkesin birbirini iterek köşe kapmaya çalıştığı bir masa. AK Parti’nin tabanı bizim tabanımızdır.”

 

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version