Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Bakanlığı, BAE’den ‘Sedat Peker’in tutuklanmasını’ talep etti

Sedat Peker


Sedat Peker

Adalet Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nden, hakkında kırmızı bülten çıkarılan suç örgütü lideri Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi amacıyla geçici tutuklanmasını talep etti. Sedat Peker, aylar sonra dün ilk kez görüntü paylaşmıştı.

Adalet Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri’nden (BAE), hakkında Interpol tarafından kırmızı bülten çıkarılan Sedat Peker’in Türkiye’ye iadesi amacıyla geçici olarak tutuklanmasını talep etti.

İktidarın yayın organı AA’nın haberine göre, Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi ile İstanbul Anadolu 16. Ağır Ceza Mahkemesinin yakalama kararları kapsamında, Peker’in 194 ülkede uluslararası seviyede aranması için Interpol tarafından 1 Şubat’ta kırmızı bülten çıkarıldı.

Bunun üzerine Adalet Bakanlığı, BAE’de bulunan Peker’in iadesi için harekete geçti. Bakanlık, BAE’ye gönderdiği yazıda, Peker hakkında, İstanbul Anadolu ve Bursa Cumhuriyet Başsavcılıklarınca hazırlanan iade taleplerini hatırlattı. Kırmızı bültenle aranan suç örgütü lideri Peker’in Türkiye’ye iadesi için geçici tutuklanmasını talep etti.

Türkiye’de bu haberi engelsiz paylaşmak için aşağıdaki linki kopyalayınız👇

Kaynak: Tr724
***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version