Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

Adalet Bakanı Bozdağ: Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 84 milyonun seferberliğine ihtiyaç var

Adalet Bakanı Bozdağ: Kadına yönelik şiddetin önlenmesi için 84 milyonun seferberliğine ihtiyaç var


Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, sadece cezalandırmayla aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenemeyeceğini belirterek “84 milyonun seferberliğine ihtiyaç var” dedi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile katıldığı ‘Aile İçi ve Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Toplantısı’nda konuşan Bozdağ, “Aile içi şiddet konusunda, kadına karşı şiddet konusunda ‘ama’lı cümle kuranlarla mücadele etmemiz şarttır. ‘Ama’lı cümle kuranları dinlersek kaybederiz” ifadesini kullandı.

 

Bozdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Ceza boyutunun caydırıcılığı yanında, önleyici hukuk sistemini daha güçlü şekilde kurmak, bu suçların işlenmesini önleme konusunda daha büyük çabayı, mekanizmaları birlikte hayata geçirmek zorundayız. Bu iş ancak seferberlikle çözülecek bir iştir. Medyanın, üniversitelerin, kurumların, anaların, babaların, kadınların, erkeklerin, topyekun 84 milyonun seferberliğine ihtiyaç vardır.”

 

“15 bıçak darbesi yiyen, ayaklarından ateşli silahla taranan birinin failine adli kontrol verildiğinde benim yüreğim yanıyor. Kadına karşı şiddetle mücadele ve diğer konularda bizim merhamete değil adalete ihtiyacımız var. İyi hal indirimi kravattan, elbiseden, bıyıktan, saçtan, sakaldan değil, suçun failinin gerçek pişmanlığı üzerinden uygulanan bir ceza indirim nedenidir.”


***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version