Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD’nin AGİT Büyükelçisi: Rusya ile diyaloğu sürdürmeye hazırız

ABD'nin AGİT Büyükelçisi: Rusya ile diyaloğu sürdürmeye hazırız


Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Büyükelçisi Michael Carpenter, Avrupa’da güvenlik garantileri konusunda Rusya ile diyaloğu sürdürmeye hazır olduklarını söyledi.

“Rusya, ABD tarafına bölünmez güvenlik mutabakatlarına ilişkin görüşmeleri sürdürme arzusunu iletti. Bu görüşmeleri desteklemeye hazır ve istekliyiz” şeklinde konuşan Carpenter, “Dışişleri Bakan Yardımcısı Wendy Sherman, güvenliğin bölünmezliğinin bir ülkenin diğerini tehdit edebileceği anlamına gelmediğini açıkça belirtti” diye ekledi.

İLGİLİ HABER

ABD Temsilciler Meclisi’nde Ukrayna’ya askeri yardımı engelleyecek yasa tasarısı sunuldu

ABD’de Cumhuriyetçi Parti’den Temsilciler Meclisi üyesi Rosendale, ABD’nin Ukrayna’ya askeri yardım sağlanmasını engelleyen bir yasa tasarısı sundu.

Sputnik’in aktardığı habere göre Carpenter devamında “Bu, bir ülkenin başka bir ülkenin topraklarını işgal edebileceği anlamına gelmiyor. Ayrıca bu, bir ülkenin başka bir ülkeyi müttefiklerini seçmesini yasaklayabileceği veya dış politikasını dayatabileceği anlamına gelmiyor” ifadelerini kullandı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Aralık 2021’de Moskova tarafından önerilen Rusya ile ABD arasındaki güvenlik garantileri sözleşmesinin ve Rusya ile NATO ülkeleri arasındaki güvenlik anlaşmasının taslaklarını yayınlamıştı. 26 Ocak’ta ABD ve NATO Moskova’nın güvenlik taleplerine yazılı yanıt vermişti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version