Site icon İnternet Haberler Köşe Yazıları Yorumlar Siyaset Ekonomi Spor

ABD, düşen F-35 uçağını denizden çıkarmaya çalışıyor

ABD, düşen F-35 uçağını denizden çıkarmaya çalışıyor


Foto: Independent


Güney Çin Denizi’nde düşen ABD Donanmasına ait F-35 uçağının çıkarılması için çalışmaların başladığı açıklandı.

ABD’ye ait F-35C uçağı 24 Ocak 2022’de Carl Vinson uçak gemisine inmeye çalışırken, Güney Çin Denizi’nde düşmüş, pilot koltuk fırlatma yöntemiyle son anda kurtulurken gemideki 7 mürettebat yaralanmıştı. ABD, uçağın enkazının Çin tarafından ele geçirilmemesi için bölgede geniş güvenlik önemleri almıştı.

ABD, uçağı denizden çıkarmak için çalışma başlattı.

Konuya ilişkin açıklama yapan Pentagon Sözcüsü John Kirby, ABD’nin uçağı çıkarmak için gerekli önlemleri aldığını kaydetti.

UÇAĞIN DÜŞME GÖRÜNTÜLERİ SIZDIRILDI

Öte yandan uçağın düşme anına ait görüntüler basına sızdırıldı.

Görüntülerden birinin doğrudan geminin pistinden çekildiği ve uçağın gemiye yaklaşma anını çektiği anlaşılırken, ikinci bir görüntünün ise uçağın piste çakılma ve denize düşme anını gösteren gemideki bir güverte kamerası görüntüsü olduğu ortaya çıktı.

Sosyal medyada yer alan güverte kamerasından sızdırılan görüntüye pilotun kaza esnasındaki çığlıkları da yansırken, uçağın piste çarptıktan sonra ateş alarak sürüklendiği ve denize düştüğü görülüyor.

Kirby, sızan görüntülerin incelemeye tabi tutulan görüntüler olduğunu ve izinsiz paylaşıldığını kaydetti. Sözcü, bu görüntülerin sızdırılma şeklinin de incelemeye alındığını belirtti.

***Mutluluk, adalet, özgürlük, hukuk, insanlık ve sevgi paylaştıkça artar***

Exit mobile version